Yerköy'de de nişan ve düğün mevsiminin açılması ile birlikte altın fiyatlarında artış yaşandı.
    Yerköy'de kuyumculuk sektöründe faaliyet gösteren sarrafiyeler, yaz mevsimi nedeni ile nişan ve düğün sezonunun açılmasının beraberinde altın fiyatlarında artışlar yaşandığını kaydettiler.
    Altın fiyatlarındaki yükselişlerin bir süre daha devam edeceği konusunda hemfikir olan kuyumcular, bu durumun kuyumculuk sektöründe olumsuz yansıyacağını belirtiler.
    Son zamanlarda altın fiyatlarında yükselişin göze çarpması bazı kuyumcuları ekonomik açıdan zorlamaya başladı. Çeyrek altını satamadıklarını belirten bazı kuyumcular müşterilerine alternatif olarak gram altın ya da yarım gramlık altınları rağbet görmeye başladığını ifade ettiler.
    Altınların küresel piyasada fiyatlarının yükseliş ve düşüş yaşamasından ötürü oluşan güvensizlik nedeni ile saklandığını ifade eden kuyumcular, “Altın birkaç gün önce bin 190'ı gördü. Bu ileri ki günlerde yeni bir rekora çıkacağının göstergesi olabilir.
    Altını alamayanların dışında altınlarını satmaya gelenlerde de azalma var. Bu altınların yastık altında saklandığını gösteriyor bize. Altın küresel piyasada sığınılacak en güvenli liman.
    Çeyrek altın alamayan müşteriler için gramlık altınlar getirttik. Bunlar da şu sıralar ortalama 60 ila 65 lira değerlerinde seyrediyor. Geçen yıl 250 Türk Lirası olan bir zinciri bu yıl 500 liraya almak bile güç. Bu kuyumcuların zarar görmesine sebep oluyor.
    Artık altın yerine para takmayı tercih ediyorlar. Buda bizin işlerimizi etkiliyor” dediler.
    Vatandaşlar ise, “Artık altın yerine para takıyoruz. Altın gitgide yükseliyor. Düğünlerde gram altın ya da para tercihimiz. Geçen yıl 250 TL'ye aldığımız bilezikler şimdi 450 ile 500 TL'ye çıkmış durumda” dediler.

Editör: TE Bilişim