Boğazlıyan'da Öğretmen Akademisi Vakfı tarafından öğretmenlere yönelik ''Öğrenen Lider Öğretmen'' ve ''Öğretmenin Sınırı Yok'' konulu seminer verildi.

     Ülkemizde düşünen, sorgulayan ve araştıran bir eğitim modelinin uygulanmasına katkıda bulunmak amacıyla İstanbul Öğretmen Akademisi Vakfı tarafından TOKİ İlköğretim Okulunda düzenlenen seminere, vakıf tarafından görevlendirilen Özcan Aslan, Melek Sarıgüven ve Ceyhan Tuncer'in seminere konuşmacı olarak katıldı.

     Özcan Aslan, seminerle ilgili verdiği bilgide, Öğretmen Akademisi Vakfı tarafından yürütülen projede, öğretmenliğin yeni tanımının, öğrencilere bilgiyi değil bilgiye ulaşmayı öğreten öğrenme liderliği olduğunu söyledi.

     Aslan, Türkiye'deki eğitim sistemini daha da ileri seviyelere taşımayı, başlatılan proje kapsamında hedefin 100 bin öğretmene ulaşarak, araştıran, sorgulayan, ülkemizin değerlerine sahip çıkan, bu değerlerle genç nesillerin yetişmesine katkı sağlayacak öğretmenlerin gelişimine katkıda bulunulmasının amaçlandığını vurguladı.

     Şu ana kadar Türkiye genelinde 25 bin öğretmene ulaştıklarını ifade eden Aslan, proje kapsamında ''Öğrenen Lider Öğretmen'' ve ''Öğretmenin Sınırı Yok'' konulu seminerler verildiğini bildirdi.

Editör: TE Bilişim