Sınıf Öğretmeni Gürbüz Çetin, yaptığı açıklamada ''Yerli malı yurdun malı herkes onu kullanmalı' sloganıyla bir kutlama programı hazırladıklarını kaydetti.
     Çetin, ''Öğrencilerimiz, evlerinden getirdikleri kek, meyve, baklava, kuruyemiş, süt, meyve suyu gibi yiyecek ve içecekleri arkadaşlarıyla paylaştı. Öğrencilerimizin farklı etkinliklerde bulunmasını önemsiyoruz. Öğrencilerimizin özel günleri aktif olarak yaşamalarını sağlıyoruz. Bu tür etkinlikler onların farklı değerleri edinmesi için çok önemli'' dedi.
     Okul müdürü Kadir Erdem ise her yıl Yerli Malı Haftasını kutladıklarını belirterek, şunları kaydetti:
     ''Öğrencilerimize yönelik her yıl yerli malı hakkında etkinlikler düzenliyoruz. Bugün de öğrencilerimiz evlerinde hazırlanan tamamen yerli ürünleri getirerek burada arkadaşlarıyla paylaştı. Sağlık açısından endişe duyulan yabancı gıdaların revaçta olduğu günümüzde, yerli malı kullanmak hem sağlık hem de ekonomik açıdan büyük önem arz etmektedir. Hem eğiten hem de çocukların eğlenmesine vesile olan yerli malı, çocuklarda paylaşma ve yardımlaşma duygusunu da geliştirmektedir.''
Editör: TE Bilişim