Yerköy İlçesi’nde yaklaşık 8 bin öğrenci için tatil zili çaldı. Öğrenciler iki hafta sürecek yarıyıl tatiline bugün aldıkları karne ile girdiler.
    İlköğretim ve ortaöğretim kurumlarındaki öğrencilerin heyecanla beklediği yarıyıl tatili başladı.  Karnelerini alan yaklaşık 8 bin 260 öğrenci ve 435 öğretmen 2 haftalık tatile girdi.
    20 Eylül tarihinde açılan okullar bugün on beş günlük yarı yıl tatiline merhaba dedi. Yoğun bir dönemi arkalarında bırakan öğrenciler karne heyecanı yaşadı. Yerköy ilçemizde bugün ilköğretim ve ortaöğretim okullarında eğitim gören 8 bin 260 öğrenci karne heyecanı yaşadı.
“Tatilde bol bol okuyun”
    Okulların yarı yıl tatile girmesinin hakkında gazetemize çeşitli açıklamalarda bulunan, İlçe Milli Eğitim Müdürü Doğan Genç, Anne ve Babaların çocuklarına ait karneleri incelerken, çocukların incitilmemesi gerektiğine dikkat çekti.
    Genç “Karne alan çocuklarınızı sadece notlarla değerlendirmeyin ve onları daha detaylı olarak incitmeyin. Tatilde öğrencilerin hem dinlenmesini hem de başarılı olması için daha planlı çalışmalar yapmasını sağlayın. Çocuklarımıza yarı yıl tatilinde bol bol kitap okutturularak, okuma alışkanlığı kazandırın.”dedi.
“Öğrencileri korumak bizim görevimizidir”
    Doğan, “ Yarı yıl tatiline giren öğrencilerimizin, karne günü de onların en önemli günüdür. Başarılı öğrenciler velilerine mutlulukla yaklaşırken, başarısız olanlar üzüntü içinde ailelerinden uzaklaşmak isterler.
    Çocuklarınızın karnesini değerlendirirken çocuklarınızı incitmeyiniz. Çocuklarını suçlamayın, tehdit etmeyin, başka çocuklarla kıyaslamayın.
    Çocuklarımızın bu safhadan sonra nasıl başarılı olabileceği yönünde konuşmalar yapın. Tatil boyunca dinlenmesine izin verin” dedi.
“Öğrencilere hediye”
    İlçe Milli Eğitim Müdürü Doğan Genç ve İlçe Milli Eğitim Şube Müdürleri Şaban Dilbirliği, Erdal Aktaş yarı yıl tatili giren ana sınıfı ve 1. sınıfı öğrencilerine boyama kitabı ve okuma kitabı hediye ettiler.
Editör: TE Bilişim