Avrupa Birliği finansmanlı olarak yürütülen ve Kayseri, Gaziantep ve Elazığ illerinde bölgesel düzeyde hayata geçilecek olan Teknopark Projelerinden biri olan “Erciyes Teknopark Bölgesel Yenilikçilik Merkezi”nin bir benzeri kurulacak olan Bozok Üniversitesi’nde dün gerçekleşen ziyaretle ilk adımlar atıldı.
    Söz konusu projeye ilişkin yürütülen çalışmalarla ilgili görüşmek üzere Merkezi Finans ve İhale Kurumu, Kayseri Erciyes Teknopark ve Sanayi Bakanlığı yetkilileri Rektör Prof. Dr. Tamer Uçar’ı makamında ziyaret etti. Görüşmede Üniversitemiz Yapı İşleri ve Teknik Daire Başkan Rasim İlhan ve Doç. Dr. Mustafa Erol hazır bulundu.
    Erdoğan Akdağ Kampüs alanına yapılacak olan Yenilikçilik Merkezi Projesi hakkında Rektör Prof. Dr. Tamer Uçar, uzman heyetten bilgi aldı. Bozok Üniversitesi Yenilikçilik Merkezi  Erdoğan Akdağ Kampüsü’nde bin 890 metre karelik alana inşa edilecek. Önümüzdeki günlerde ihalesi yapılacak olan Merkezin inşaatının 2012 yılında tamamlanması planlanıyor.
ÜNİVERSİTENİN
VE YOZGAT’IN ÖNÜNÜ AÇACAK PROJE
    Prof. Dr. Tamer Uçar, Erdoğan Akdağ Kampus alanında Yenilikçilik  Merkezi adıyla kurulacak olan merkezin ileride Teknopark’a dönüşebileceğini söyledi.
    Projeyle ilgili önümüzdeki günlerde temel atma çalışmalarının başlayacağını hatırlatan Uçar, “Yenilikçilik Merkezi dediğimiz zaman içerisinde teknolojik olarak yenilik olan yeni bir düşünce olan her türlü  ürünün üretilmesine yönelik bir takım yatırımlar akla ilk gelen şeyler. Yeni düşünce geliştirmek isteyen öğrencilerimiz, akademisyenlerimiz veya yeni fikirleri olan sanayicilerimiz Merkezimizdeki ofislerde çalışmalarını yürütebilecekler. Merkez genç dimağlar ve yenilikçi fikirler için uygulama üssü olacak. Merkezin hem Üniversitemizin hem de Yozgatımızın kalkınmasına faydalı olacağını düşünüyorum.
    Bu Merkez aynı zamanda Üniversitemizin topluma ve sanayiye bakan bir yüzü olacaktır. Her gün yepyeni projeleri hayata geçiren Üniversitemiz böyle yeni, bölgesel kalkınmada büyük bir rol oynayacak yeni projeleri hayata geçirmeye devam edecektir. Hayırlı ve uğurlu olmasını temenni ediyorum” diye konuştu.

Editör: TE Bilişim