Tarihi romancılığın önde gelen kalemlerinden,Osmanlı Tarihi'ni yeni nesillere sevdiren değerli  tarihçi-yazar Yavuz Bahadıroğlu, Yozgat Anadolu Lisesi'nde öğrencilerle buluştu.

Konferansa İl Milli Eğitim Şube Müdürleri Danyal Kocabeyoğlu, Necati Coşkun, Oğuzhan Güneşer, Fatih Başkan, Yozgat Anadolu Lisesi Müdürü Adil Arslan, Yozgat Anadolu Lisesi öğretmenleri, Yozgat Anadolu Lisesi Okul Aile Birliği Başkanı Mustafa Bacanlı ve öğrenciler katıldı.

            İlginin oldukça yoğun olduğu konferansta katılımcılar bir saat boyunca Yavuz Bahadıroğlu'nu dikkatle dinlediler.

            Bahadıroğlu, konuşmasında Türk gençlerine tarihin doğru anlatılması gerekliliğini vurguladı. Tarihin olaylar üzerinden değil kişiler üzerinden anlatılması gerekliliğini belirten Bahadıroğlu ders kitaplarında anlatılan tarihin unutulabileceğini ancak kişilerden yola çıkılarak anlatılan hikaye, roman tarzı hafızalarda kaldığından bahsetti.

            Türk gençliğinin gerçek bir tarih şuuru kazanabilmesi için bol bol tarihi romanlar ve kitaplar okumaları gerektiğini söyledi. İnce esprileri ve akıcı anlatımıyla öğrencileri ve diğer dinleyenleri mest eden Bahadıroğlu “Tarihin Işığında Başarılı Eğitim” konusunda öğrencilere bilgiler verdi.

            Büyük bir dikkat ve keyifle konferansı takip eden öğrenciler konuşmanın sonunda merak ettikleri soruları Bahadıroğlu'na yöneltti.Sorulan soruları titizlikle cevaplayan Bahadıroğlu, konferansın sonunda açılan stantta öğrencilere kitap imzaladı ve konferans sona erdi.

YAVUZ BAHADIROĞLU

 KİMDİR?

            Yavuz Bahadıroğlu 1945 yılı başında Pazar (Rize) kazasına bağlı Hisarlı köyünde dünyaya geldi. 1971_de İstanbul'da gazeteciliğe başladı. Muhabirlik, araştırma-inceleme, röportaj ve fıkra yazarlığı yaptı. Gazete, dergi ve şirket yöneticisi olarak çalıştı. Gazeteciliği muhabir ve röportajcı olacak sürdürürken, Niyazi Birinci adıyla çocuklara yönelik eserler üretti.

            Yüzlerce çocuk romanı, hikâye yayınladı. Aynı dönemde bir günlük gazetede Şeref Baysal ve Veysel Akpınar isimleriyle iki köşe yazısı yazdı. Asıl çıkışını tarihi romanlarıyla yaptı. İlk romanı Sunguroğlu ve ardından yazdığı Buhara Yanıyor romanı ülkenin en çok satan romanlarından oldu. Genelde Osmanlı'nın çeşitli dönemlerini ele alan otuzu aşkın roman yazdı.

            Yavuz Bahadıroğlu, roman, çocuk kitapları, hikâye, araştırmalar, oyunları, film yapılmış senaryolar ve fikri eserler olmak üzere yüzlerce çalışmaya imza attı.

            Yurt içinde ve yurt dışında çeşitli konularda binlerce konferans verdi, çeşitli kurum ve kuruluşlardan ödüller aldı, iki kitabı Kültür Bakanlığı tarafından yayınlandı. Halen ulusal Moral FM radyosunda günlük yorumlar yapıyor ve bir günlük gazetede köşe yazarlığını sürdürüyor.

Editör: TE Bilişim