Uluslar arası Kıbrıs Üniversitesi (UKÜ) yetkilileri geçtiğimiz günlerde Yozgat’ta çeşitli ziyaretlerde bulundular. Yozgat’ta öğrencilerle de bir araya gelen yetkililer, önemli bilgiler aktardılar.

            UKÜ Yozgat Temsilcisi Selahattin Koştan’ın ev sahipliğini yaptığı ziyaretlerden bir tanesi İleri Gazetesi’ne oldu. Yazı İşleri Müdürümüz Seda Erkılıç’ın misafiri olan üniversite yetkilileri UKÜ’nün eğitim kalitesi ve öğrencilere sağladığı imkanlar hakkında bilgiler verdiler.

            Üniversiteyi tanıtmak amacıyla Yozgat’ta bulunan UKÜ temsilcileri Yozgat ve Boğazlıyan’daki Final Dershaneleri’ni de ziyaret ederek üniversitelerinin tanıtımını yaptılar. Ziyaret dershane yöneticileri ve öğrencileri tarafından ilgiyle karşılandı.

            UKÜ Endüstri Mühendisliği Bölüm Başkanı Yrd. Doç. Dr. Ertan Akün öğrencilere meslek seçiminde kaynak aktörlerden bahsetti. Kapasite faktörünün önemine dikkat çeken Akün, meslek seçiminin de bu doğrultuda yapılmasının gerekliliğine işaret etti.

            Öğrenci yetenek faktörünün öneminden de bahseden Akün, her insanda bir cevherin bulunduğunu gerçeğine vurgu yaparak, bu cevherler istikametinde öğrencilerin yönlendirilmesinin doğru olacağını söyledi.

            UKÜ Yozgat İl Temsilcisi Selahattin Koştan ise eğitim ve öğretim ordusundan kopamadığını belirterek, Yozgat gençliğinin tahsiline büyük önem verdiğini bu bireylerin çağdaş kültürlü medeni bir toplum oluşturulması için her fedakarlığı yaptığını ve yapacağını söyledi.

            Üniversite ile ilgili bilgi veren Koştan, çift diploma ile ilgili de önemli detaylar sundu.

            UKÜ üniversitesinde denklik konusunda herhangi bir sıkıntının bulunmadığını söyleyen Koştan, üniversitenin Amerika, İngiltere ve Türkiye7deki üniversitelerle eş değerde olduğunu ifade etti.

            Öğrecilerin hedeflenen bölümlerde üzülmemeleri gerektiğini, istenilen bölümlere puanlar dahilinde en iyi şekilde yardımcı olunacağını vurgulayan Koştan, üniversite fiyatlarının da abartılı olmadığını belirterek, özel paket burslarıyla fiyatların aşağılara çekildiğini vurguladı.

            UKÜ temsilcilerinden Banu Çizmeci de açıklamasında üniversiteyle ilgili burs bilgileri aktararak, öğretmen ve subay çocuklarına birinci ve ikinci sıra tercihlerine ayrı ayrı burs indirimleri yapıldığını anlattı.

            Başarı ve sosyal yetenek burslarının ayrıca burs yetenekleri olduğunu açıklayan Çizmeci, üniversitede her türlü etkinliğe yer verildiğini belirterek, ahlaki yapının son derece düzenli olduğunu anlatılanlar gibi olmadığını sözlerine ekledi.

            UKÜ öğrencilerinden İsmail Berat Karabulut da üniversite kampusu ile ilgili bilgiler verdi. Karabulut, yurtların özel ve apart yurtlardan oluştuğunu son derece modern bir yapıda ve donanıma sahip olduğunu söyledi.

GELECEĞİN

MESLEKLERİ

            Boğazlıyan'da Final Dershanesi ve Uluslararası Kıbrıs Üniversitesi işbirliği ile öğrencilere ''Geleceğin Meslekleri'' konulu seminer verildi.

     Final Dershanesi salonundaki seminere Uluslararası Kıbrıs Üniversitesi Endüstri Mühendisliği Bölüm Başkanı Yrd. Doç. Dr. Ertan Akün konuşmacı olarak katıldı.

            Akün, hızla değişen teknoloji ve yaşam koşullarında gelecek için verilecek olan en doğru kararın meslek tercihindeki isabetli karar olduğunu vurguladı. Akün, daha sonra öğrencilere geleceğin meslekleri ile ilgili bilgiler aktardı.

Editör: TE Bilişim