Yozgat Bozok Üniversitesi Fen Edebiyat Fakültesi tarafından düzenlenen 8. Yozgat Bilişim Etkinlikleri öğrencisiz başladı.

                Bozok Üniversitesi Fen Edebiyat Fakültesi Konferans Salonunda düzenlenen bilişim etkinlikleri açılış programına, Bozok Üniversitesinde program tarihine denk gelen vizeler ve vize sonrası tatil nedeniyle çok az sayıda öğrenci ve 5 öğretim üyesi katıldı.

                Rektör İnci Varinli ve protokol üyelerinin katılmadığı, bir kaç vatandaş ve öğrencinin katıldığı etkinliğin açılış konuşmasını Yozgat Bilişim Etkinlikleri Koordinatörü Doç. Dr. Mustafa Böyükata yaptı.

                Böyükata’nın konuşmasının ardından Bilişim Uzmanı K. Sacid Sarıkaya ''Ulusal Siber Güvenliğin Sağlanması'', Bilişim Uzmanı Demet Kabasakal ''Elektronik imza, altyapı, düzenleyici çerçeve ve uygulamalar'', Uzman Ömer Gülmen ''Türksat'ın uydu ve bilişim faaliyetleri'' konusunda bilgiler verdi.

                Etkinlikler çerçevesinde yapılacak konferanslar ise şöyle; Bugün, Öğretim Görevlisi M. Serdar Başçıl “İnternet Tabanlı e-lab uygulama örneği”, Öğretim Görevlisi Ali Kemal Durkaya “IPv6 Haberleşme uygulamaları”, Öğretim Görevlisi Halit Öztekin DedCAD tanıtımı”, Araştırma Görevlisi Sıtkı Akkaya “Kablosuz Haberleşmede arq”, Araştırma Görevlisi Mahmut Büyükbaş ”Mobil Cihazlarda Enerji: Güneş Pilleri”.

                Pazartesi; Bilgisayar Öğretmeni Abdussefer Bölükbaşı “İnternet protokolü ve IPv4’ten IPv6’ya geçiş”, Mühendis İbrahim Akdaş “İnternet üzerinden yapılan satışlarda tüketicilerin hakları”, Araştırma Görevlisi Durgun Duran “Kuantum bilişim kuramı ve uygulamaları” Murat Çavuş “ Linux ortamında paralel hesaplama: VMD ve NAMD uygulamaları”, Mert Çakır “ İnternet girişimi”, Samet Halıcı “SQL ve C- SHARP programlarında bir sınav programı uygulama örneği”.

                Salı; TRT Belgesel Programlar Müdürü Sevtap Thurston “Küçük muhteşemdir ( Bir bilimi popülerleştirme çabası ve bilişimin rolü)”, Tapu Kadastro Şube Müdürü Erol Alabuğa “ Tapu arşiv bilgi sistemi”.

                Çarşamba; Akınsoft Genel Merkez ERP Sistem Uzmanı Ekrem Gökten, Planet bilgisayar Sorgun müdürü İsmail Baran “Bilişimin işletmeler açısından önemi”.

Editör: TE Bilişim