2009-2010 Eğitim-Öğretim yılı dün sona erdi. Yozgat'ta İlköğretim ve ortaöğretim kurumlarında yaklaşık 102 Bin 743 öğrenci karnesini alarak 3 ay sürecek yaz tatiline girdi.

Yozgat'ta 10 bin 362 anaokulu öğrencisi, 68 bin 909 ilköğretim öğrencisi, 23 bin 472 orta öğretim öğrencisi olmak üzere toplam 102 bin 743 öğrenci ile 5 bin 544 öğretmen 2010-2011 Eğitim ve öğretim yılının başlayacağı 20 Eylül 2010 tarihine kadar üç ay tatil yapacak.
    Yozgat'ta  Zübeyde Hanım Kız Teknik ve Meslek Lisesinde Yıl Sonu Kapanış ve Karne Dağıtım töreni düzenlendi.
    Yıl sonu kapanış ve karne dağıtım töreni halk oyunları ekibinin gösterisi ile başladı.
    Zübeyde Hanım Kız Teknik ve Meslek Lisesi Okulu Müdiresi Elif Tümgan, kendilerine emanet edilen gençleri geleceğe hazırlamakta en üst seviyede gayret gösterdiklerine söyledi.
    Tümgan,  “Ne mutlu bize ki bu kısa zamanda tahmin edilenin üstünde başarılar elde ettik. Başarı bizi her seferinde daha da motive etti. Zübeyde Hanım Kız Teknik ve Meslek Lisesi olarak büyük Atatürk'ün izinde gençlerimizi çağın şartlarına uygun, hurafelerden arınmış, bilimi kendine rehber edinmiş, hayata hazırlayacak güce sahip olmak her zaman ilk hedefimiz olmuştur.  Haydi kızlar okula kampanyası kapsamında köy köy, kasaba kasaba, mahalle mahalle dolaşılarak veliler ikna edilerek genç kızlarımız geleceğe kazandırılmıştır” diye konuştu.
     İl Milli Eğitim Müdürü Sebahattin Gamsız 2009-2010 eğitim öğretim yılını sorunsuz sıkıntısız bir şekilde tamamladıklarını belirterek,”Kızların okullaşma oranında Türkiye sıralamasında büyük başarı sağladık. Geçen yıl ilköğretim okullarından mezun olan 3 bin 380 kız öğrencimizden okula gitmek isteyip de gidemeyen öğrencilerimizin anne ve babaları ile görüşüp ikna ederek eğitimine devam etmelerini sağladık” dedi.
     Yozgat'ın ekonomik gelişme bakımından istenilen seviyede olmadığını ifade eden İL Milli Eğitim Müdürü Sebahattin Gamsız, ”Yozgat'ımızın sanayi, tarım ve hayvancılık yönünden arzu ettiğimiz seviyede değil.
    O yüzden tek çaremiz okumak ve başarılı olmaktır. Anne ve babalar karnesinde kırık notu olan çocuklarına kızmasın destek olsun. Çocuğumuza bir şeyi asla bağırarak kızarak yaptıramayız hoşgörü içersinde sevgiyle yaparsak daha başarılı olunacağına inanıyorum. Öğretmenlerimizi ve öğrencilerimizi kutluyor ve iyi tatiller diliyorum, “ diye konuştu.
    Konuşmaların ardından başarılı olan öğrencilerin karneleri İl Milli Eğitim Müdürü Sebahattin  Gamsız tarafından verildi.

Editör: TE Bilişim