İlyas Arslan Sinema ve Tiyatro Salonundaki toplantıya Kaymakam Levent Kılıç, İl Milli Eğitim Müdürü Sebahattin Gamsız, Milli Eğitim Müdür Yardımcısı Ahmet Başer, Teftiş Kurulu Başkanı Hacı Ömer Kartal, İlçe Milli Eğitim Şube Müdürleri Hayrettin Şahin, Ali Polat ve okul müdürleri katıldı.

     Toplantıda, ilk dönemin genel değerlendirmesini yapan İl Milli Eğitim Müdürü Sebahattin Gamsız, Sorgun'un eğitim öğretim yılının ilk dönemini başarıyla geride bıraktığını, ikinci yarıda da bu başarı grafiğini artırması gerektiğine işaret etti. Eğitimin uzun soluklu bir iş olduğunu belirten Gamsız, ''Eğitimde (bugün ekeyim, yarın biçeyim) diye bir şey yoktur. Bu uzun soluklu bir çalışmadır. Biz bir tohum attık ve dip dalgası yarattık. Bu dalga Yozgat eğitimini dipten salladı. Şimdi taşlar yerine oturmaya başladı. Bu da başarıyı getirdi. Geçen yıl üniversite giriş sınavlarında alınan sonuçlar bunun göstergesidir. Başarılarımız devam edecektir. Bunun peşini asla bırakmayacağız'' dedi.

     Yozgat'tan 798 öğretmenin ayrılıp, yerine 350 öğretmen atamasının yapıldığını bildiren Gamsız, gerekli önlemleri aldıklarını, çeşitli görevlendirmelerle sorunu ortadan kaldırdıklarını bildirdi.

     Sorgun'da en başarılı okulların başında gelen Agah Efendi İlköğretim Okulunun almış olduğu 364.120 puanla il genelinde beşinci durumda olduğunu kaydeden Gamsız, bu okulun 20 den fazla öğrencisinin fen lisesi ve anadolu liselerine kayıt yaptırdığını ifade etti.

     Gamsız, şöyle konuştu:

     ''Sorgun'daki diğer okullarımızın başarı durumlarını da burada ele alıp tek tek değerlendireceğiz. Sorgun'dan 622 öğrencinin çeşitli okullara yerleştirilmiş olması çok iyi bir sonuçtur. Buna rağmen 9'uncu sırada bulunması irdelenmelidir. Burada Rehberlik ve araştırma merkezlerinde görev yapan öğretmenlere çok iş düşmektedir. Bir çok öğrencimiz çok iyi puan almasına rağmen, yanlış tercihler yüzünden herhangi bir okula yerleşememiştir. Bir de bunlara öğrencilerin 6'ıncı veya 7'inci sınıfta SBS'ye katılmamaları eklenince, otomatik olarak o okulun başarısı düşmektedir. Çünkü başarı aşağıdan alınan puanlarla birlikte değerlendirilmektedir.

            Eğer bulunduğunuz yerde rehberlik araştırma merkezi yoksa bu sorun olmamalıdır. Her öğretmen bir rehber öğretmendir.

            Rehber öğretmenler sınavlarda neler yapılması gerektiğini öğrencilere çok iyi anlatmaktadır.''

     Sebahattin Gamsız, sınava giren bazı öğrencilerin ''spor toto'' oynar gibi, bilmediği soruları işaretlemelerinin de başarı oranını düşürdüğüne dikkat çekerek, konuşmasını şöyle tamamladı:

     ''Bilmediği soruları boş bıraksalar başarımız daha yükseklerde olacaktır. Biz İl Milli Eğitim Müdürlüğü olarak bu soruna çözüm sağlamak amacıyla Yozgat Cumhuriyet Meydanında bir Tercih Çadırı kuracağız. Öğrencilerimize tercih konusunda yardımcı olacağız. Sorgun'da başarılı olan okullarımızdan bu sene geçtiğimiz yıldan daha başarılı bir grafik çizmelerini bekliyorum. Bunun için çalışmalarımız sürüyor ve aralıksız sürecektir. Bu başarıyı sizler gerçekleştirdiniz, yukarılara çekmek te yine sizler sayesinde olacaktır.''

     Gamsız, konuşmasının ardından tek tek okul müdürlerinden okullarındaki öğrencilerin durumları ile ilgili değerlendirmelerini aldı.

Editör: TE Bilişim