Yazıcı, Sorgun ilçe merkezinde bulunan tüm okulların sadece üçünde güvenlik kamerası bulunmadığına dikkati çekerek ''Eğitim öğretimde hızla ilerleme kaydeden okullarımız, teknolojide de bunlara ayak uydurmak zorunda'' dedi.
     Bu güne kadar ilçe merkezindeki okulların üçü hariç hepsinde kapalı devre güvenlik kamera sisteminin bulunduğunu kaydeden Yusuf Yazıcı, gerek öğrencilerin, gerekse okulların güvenliği açısından çok önemli olan bu sistemin önümüzdeki eğitim öğretim yılından itibaren ilçe merkezinde kalan üç okula da kurulacağını dile getirdi.
TERCİH VE
YERLEŞTİRME
SERVİSİ
    Sorgun İlçe Milli Eğitim Müdürlüğünün SBS, YGS ve LYS tercihleri için oluşturduğu ''Tercih ve Yerleştirme Servisi'' faaliyete başladı.
     LYS sonuçlarının açıklanmasının ardından Rehberlik ve Araştırma Merkezi bünyesinde oluşturulan ''Tercih ve Yerleştirme Merkezi'' bu sabahtan itibaren öğrencilere hizmet veriyor. Rehberlik ve Psikolojik Danışma Bölüm Başkanı Erdal Soydaş, üç rehber öğretmen ile hizmet verdiklerini ve LYS sonuçlarının açıklanmasıyla birlikte öğrencilerin başvuruda bulunduklarını söyledi. Soydaş, öğrencilerin hangi dalda sınava girdikleri, yeteneklerinin ne yönde olduğu ve daha başka konular dikkate alınarak öğrencilere tercih ve yerleştirme konusunda yönlendirme yaptıklarını ifade etti.

Editör: TE Bilişim