Yerköy’de yapılan Seviye Belirleme Sınavı’nda (SBS) dereceye girecek öğrencilere ödül verilecek.

                80.Yıl Yerköy İlköğretim Okulunda SBS (Seviye Belirleme Sınavı)’na sayılı günler kala 7.ve 8. sınıf öğrencilerinin sınava daha iyi hazırlanmaları ve eksiklerini görmeleri amacıyla deneme sınavları yapılmaya başlandı.

                Her hafta Pazartesi günleri okul derslerinin bitmesiyle sınıf rehber öğretmenleri gözetiminde yapılan sınavların SBS’ye kadar sürmesi planlandı.

                Sınavların uygulanışı hakkında bilgi veren 7 / A Sınıfı Rehber Öğretmeni Halit Arapoğlu “ SBS’ye yönelik deneme sınavlarımızı 6.sınıfta da yapmıştık. Velilerimizden ve öğrencilerden aldığımız olumlu geri bildirimler sonucu bu sene de yapmaya karar verdik. Ve bu sene sınava iki ay gibi bir süre kala her hafta bir deneme sınavı olmak üzere toplam sekiz tane deneme yapmaya karar verdik. Okul çıkışında 7.ve 8. sınıf öğrencilerimizi alarak sınıf rehber öğretmenleri gözetiminde planladığımız gibi deneme sınavı yapıyoruz. Bu sınavlar sonucunda öğrencilerimizin hem eksik olduğu konuları tespit edeceğine hem sınav havasına alışıp soru çözmede pratiklik kazanacaklarına hem de SBS netlerinin artacağına inanıyoruz.” dedi.

                7 / B sınıfı Rehber Öğretmeni Sebahattin Bircan’da geçen sene yapmış oldukları sınavda her hangi bir ödül olmadığını ve  bunun öğrenciler üzerinde olumsuz bir etkisinin olabileceğini düşünerek bu sene sınavları ödüllü yapmaya karar verdiklerini belirtti.

                Her hafta yapılan sınavda ilk üç dereceyi alan öğrencilere dondurma alacaklarını, sekiz deneme sonunda  ilk üç dereceyi paylaşan öğrencileri de yemeğe götüreceklerini vurgulayan Bircan, bu uygulamanın öğrencilerin sınava yönelik motivasyonunu arttırdığını ifade etti.

                Öğrenciler de “Ödüllü Seviye Tespit Sınavından” son derece memnun olduklarını ve bu uygulamanın önümüzdeki sene de mutlaka devam etmesini istediklerini ifade ettiler.

Editör: TE Bilişim