Sarıkaya ilçesi Milli Eğitim Müdürü Mustafa Demir, gençlere sertifikalı işçi olun çağrısında bulundu. Demir, işletmelerin de işçi alımında artık sertifikaya önem verdiğine dikkat çekti.

            Halk Eğitim Merkezi bünyesinde faal olarak devam eden 45 kurs olduğunu belirten Mustafa Demir, "Halk Eğitim Merkezi tarafından değişik branşlarda 45 tane kursumuz devam ediyor. Bu kurslarımız mesleki, teknik, okuma yazma, sosyal ve kültürel kurslar olarak adlandırıyoruz. Yeni bir kurs daha açıyoruz. Emlak ve danışmanlık kursu, bu kursumuzun açılması için vatandaşlardan büyük istek ve talep geldi. Bu kursta hukuki konuları avukat, tapu ile alakalı kısmı tapu müdürü, fen işleri ile alakalı kısmı da belediye fen işleri müdürü anlatacak. Yani kursiyerler ilgili konuları o işin uzmanından öğrenecekler." dedi.

            İlçede lise son sınıfta okuyan öğrencileri bilgisayar sertifikası hakkında bilgilendirdiklerini ifade eden Demir, "İlçemizdeki bütün lise ve dengi okulları halk eğitim müdürümüz Rızvan Şahin, ile birlikte gezerek bilgisayar sertifikası konusunda bilgi verdik. Lise mezunu çocuklarımız mutlaka bilgisayar sertifikası alması gerekiyor. Çünkü bilgisayar sertifikası yoksa KPSS'den yüksek puan dahi alsalar bilgisayar sertifikası soruluyor olmayınca ataması yapılamıyor. Bu nedenle halk eğitim merkezimizde devam eden bilgisayar kurslarımıza yazılarak, bu belgeyi almaları kendileri açısından çok önem arz ediyor." diye konuştu.

            Devletin yapmış olduğu yeni düzenlemelerle elinde belgesi yani sertifikası olmayan kişilerin iş yapamayacağına dikkat çeken Demir, şöyle devam etti: "Bazı mesleklerde elinde belgesi olmayan iş yapamayacak onun için bu meslek dallarında iş yapanlar bu belgelerini halk eğitim merkezlerinden almaları gerekiyor. Örneğin; sıvacı, seramikçi, boyacı, badanacı gibi iş gurupları belgesi olmadan çalışamayacaklar. Bu meleklerden geçimini sağlayan vatandaşların kurslara katılarak, sertifikalarını almaları gerekir." Demir, açık ilköğretim ve açık lise kayıt yenileme işlemlerinin 21 Şubat'ta yapılacağını, yeni kayıtların ise 25 Mart'ta başlayacağını sözlerine ekledi

Editör: TE Bilişim