İlçe Milli Eğitim Müdürü Yusuf Yazıcı, yaklaşık 2 milyon liraya yapılacak olan okulun inşaat çalışmalarının hızla devam ettiğini ve büyük bir bölümünün tamamlandığını söyledi.
     Yazıcı, ''Osman Çavuş İlköğretim okulu eski binası şu anki öğrenci mevcudu için yeterli gelmiyordu. Şişli Belediye Başkanı Mustafa Sarıgül, şehidimiz Önder Muratoğlu adına 21 derslikli bir okul yaptırdı ve inşaatına da geçtiğimiz yol başlandı'' dedi.      Yazıcı, şu an itibarıyla inşaatın yüzde 75-80 oranında tamamlandığını, önümüzdeki eğitim öğretim yılına yetişeceğini ve buradaki öğrencilerin de rahat bir ortama kavuşacaklarını sözlerine ekledi.
SALİHPAŞA CAMİNE ÇEVRE DÜZENLEMESİ
Sorgun'un en büyük camisi olan Salih Paşa Camisinin çevre düzenlemesine başlanıldı.Sorgun'daki cenaze namazlarının büyük bir çoğunluğunun kılındığı, cami cemaatinin namaz öncesinde oturup dinlendiği cami yanında ki boş alanda çalışmalarda gönüllü işçiler çalışıyor.Çevre düzenlemesi kapsamında küçük bir şadırvan, çiçeklikler ve insanların oturup dinlenebileceği yerlerin yapılacağını belirten Sorgun Belediye Başkanı Ahmet Şimşek, ''Cami Yaptırma Derneğinin girişimleriyle başlayan çalışmalar 8-10 güne kadar tamamlanacak. Malzemeleri belediye olarak biz verdik, işçiliğini Salih Paşa Cami Yaptırma ve Yaşatma Derneği karşıladı. Kısacası ortaklaşa yapıyoruz, ilçemizin en büyük camisi olan Salih Paşa'ya bu görünüm hiç yakışmıyordu. Düzenleme tamamlandıktan sonra adına yakışır bir duruma gelecek'' diye konuştu.
Editör: TE Bilişim