Bozok Üniversitesi Rektörü Salih Karacabey, sosyal medya ve bazı haber sitelerinde “3000’li yıllarda Yozgat’ta hedeflediğimiz büyük ve muhteşem bir üniversite olacak” şeklinde bir açıklamada bulunduğu şeklindeki haberleri ve söz konusu cümlenin kendisine ait olmadığını söyledi. 
Konuya açıklık getiren Rektör Karacabey, 06.02.2016 tarihinde yayınlanan haberden alınan bir cümlenin 17.06.2017 tarihinde sosyal medyada paylaşıldığını, haberin tamamının okunduğunda konunun üniversitenin kampüs alanının yeteri kadar genişletilmesinin gerekliliği üzerinde durulduğundan ibaret olduğunu söyledi.
Söz konusu haber içeriğinde, eğitim kurumlarının toplumların millet olarak tarih sahnesinde hür ve bağımsız bir şekilde varlıklarını sürdürebilmelerindeki önemine vurgu yaptığını aktaran Rektör Karacabey, 
“Haberde, milletleri çağa ayak uyduracak şekilde bilim ve teknoloji açısından geliştiren, değerlerini koruyarak sosyal bütünlüğünü muhafaza edebilmeyi sağlayan eğitim kurumlarının başında üniversitelerin yer aldığını ifade etmiştim” şeklinde konuştu.
Rektör Karacabey, haberden çekilip alınan “3 binli yıllar” ifadesiyle ilgili olarak ise “El-Ezher, Oxford, Cambridge gibi üniversitelerin ülkelerine ve dünyaya katkısı olacak bilim insanları yetiştirme yolunda yaklaşık bin yıla yakındır eğitim öğretim faaliyetlerini sürdürdükleri örnek olarak verilmişti” şeklinde konuştu.
Rektör Salih Karacabey, Bozok Üniversitesi’nin kampüs alanı belirlenirken, ülkenin diğer üniversitelerinin örnek alınması ve yüksek öğretimin bir parçası olan Bozok Üniversitesi’nin Türkiye Cumhuriyeti Devleti ile beraber yaşayacağına ve yetişmiş insan kaynağına katkıda bulunacağına inanarak, 2016 tarihinde yayınlanan haberde, yapılanmayı bu doğrultuda planlamak gerektiği üzerinde durduğunu hatırlattı.
Rektör Karacabey açıklamasını şöyle sürdürdü “Sohbet niteliğindeki bu konuşmaların bir bölümünde yer verilen metinde, tırnak içi cümlelerin yorum niteliği taşımasının yanında belirtilen tarih de benim ifadem değildir. Nitekim kendilerine hatırlatıldığında ilgili haber sitesi düzeltme yoluna gitmiştir. Bununla beraber üzerinden bir yıldan fazla zaman geçmiş bir metinden seçilen cümleler ile yeni bir açıklama imiş gibi ‘ve bana ait bir ifade imiş gibi’ sunulmasındaki maksadın ne olabileceği yaşanan süreç açısından düşündürücüdür”.

 

Editör: TE Bilişim