Özel Ergin Koleji öğrencileri, yılsonu coşkusunu aileleri ve öğretmenleriyle paylaştı. 2010-2011 yılı eğitim öğretim sezonunun sonuna yaklaşılırken birinci sınıf öğrencileri yılsonu şenliği düzenledi.

            Renkli ortamda gerçekleşen birinci sınıflar yıl sonu şenliğinin açılış konuşmasını yapan Özel Ergin Koleji Müdürü Ali Acar, 1’inci sınıfta alınan eğitimin önemine dikkatleri çekerek, öğrencilerin bu tür organizasyonlarla fedakârlık, hoşgörü, yardımlaşma ve birbirleriyle uyum ruhunu kazandıklarını söyledi.

            Bu tür organizasyonların ayrıca bunun dayanışma, birlik ve beraberlik en güzel şekliyle tesis edildiğini belirten Acar, kalbi, milli ve manevi duygularla; kafası ilim ve fenle dolu öğrencilerin aldıkları eğitimle çağdaş ve demokratik Türkiye`nin hem fikir işçileri hem de yöneticileri olmaya aday olduklarını dile getirdi.

            Acar, bu etkinliklerin düzenlenme gerekçesini, şöyle ifade etti: “Çocukların yeteneklerini keşfetmek ve eğitmek, hayat becerisi kazandırmak, yalnızlığını gidermek, enerjisini olumlu sahalarda sarf etmesine zemin hazırlamak, özgüven, atılgan, girişken bir kişilik kazandırmak, yeni arkadaşlıklar, dostluklar kurmasını sağlayarak geleceğe sağlam bir şekilde adım atmalarıdır.”

            Tüm öğrencilerin katıldığı sınıf korosunun birbirinden güzel türküleri okumasıyla başlayan sınıf gecesi şiirlerle, İngilizce gösterilerle ve Türk Büyükleri ile devam etti. Öğrenciler sınıf öğretmenleri Şerife Tatar ve Fatma Selma Yazarel rehberliğinde hazırladıkları sınıf gecesindeki performanslarıyla göz doldurdu. Program öğrencilerin yöresel halk oyunları, çayda çıra, kolbastı, mehter takımı gösterisi ve güreş müsabakalarıyla ile sona erdi.

Editör: TE Bilişim