Üniversite öğretim görevlilerinden Güneş Salı tarafından verilen yemekte konuk öğrenciler ağırlandı. Rektör Prof. Dr. İnci Varinli'nin de katıldığı yemekte Fen Edebiyat Fakültesi Öğretim elemanlarından Doç. Dr. Mustafa Böyükata, Yrd. Doç. Dr. Seyfullah Türkmen, Yrd. Doç. Dr. Mecit Aksu ve Meslek Yüksek Okulu Öğretim Görevlisi Emel Çenet de bulundu.
     Yemekte iki haftadır Yozgatta bulunan öğrenciler üniversite tarafından organize edilen tarihi, turistik, kültürel geziler ve eğitim seminerleri hakkında duygularını, düşüncelerini paylaştı.
     Yemekte konuşan Rektör Varinli, öğrencilerle bir arada bulunmaktan duyduğu mutluluğu dile getirirken, bu etkinlerin ilk olduğunu ve devamının geleceğini söyledi. Varinli, ''Yozgat'ın ve üniversitemizin uluslar arası platformda etkin ve lider konumda çok güzel organizasyonlara ev sahipliği yapmaya devam edecek'' dedi.
KONUK ÖĞRENCİLER SİVAS'TA
    Bozok Üniversitesi Uluslararası Ofis Başkanlığı ile Dil Eğitimi Araştırma ve Uygulama Merkezi'nin ortaklaşa yürüttüğü ''Uluslararası Konuk Öğrenci Etkinlikleri'' kapsamında konuk öğrenciler Sivas'a gitti.
     Sivas Belediye Başkanı Doğan Ürgüp'ün konukları olarak Sivas'ı gezen konuk öğrenciler, ilin tarihi ve turistik mekanlarını ziyaret ettiler.
    Öğrenciler Sivas'ta İnkılap Müzesi'ni (Sivas Kongre Binası), Çifte Minare'yi, Buruciye Medresesi'ni, Gök Medresesi'ni, Ulu Camiy'i ziyaret ederek mekanlar hakkında bilgiler aldılar. Birbirinden güzel ve eşsiz eserler karşısında şaşkınlıklarını gizleyemeyen öğrenciler geleneksel Türk Mimarisine duydukları hayranlıklarını ifade ettiler. Gün içinde öğrenciler Sivas'ın çarşısını da gezerek hediyelik eşyalar alma fırsatı da buldular.
     Belediye Başkan Danışmanı Mustafa Saydam öğrencileri makamında kabul etti. Mustafa Saydam'ın makam ziyaretinde öğrencilere Geleneksel Türk Musikisi hakkında bilgiler verildi ve bu musikiden canlı örnekler sunuldu. Tambur, ud ve ney üstatlarının birbirinden değerli Klasik Türk Musiki'sinden örnekler icra ettiği kabulde öğrenciler Klasik Türk Müziği ile de tanışmış oldular.
     Müzisyenlerin eşlik ettiği ziyarette konuk öğrencilerden Kırgız bir öğrenci Cahit Sıtkı Tarancı'nın 35 Yaş şiirini okudu ve büyük beğeni aldı. Ziyaret sonunda Mustafa Saydam öğrencilere Sivas'ın geleneksel özelliklerini tanıtan hediyeler verdi.
     Daha sonra öğrenciler Cumhuriyet Üniversitesi Eğitim Fakültesi Dekan Yardımcısı Doç. Dr. Fatih Dervişoğlu'nu ziyaret ettiler. Ziyarette, Türk Tarihi'ne ışık tutan ve Türkçe'nin ilk yazılı belgesi olan Orhun Kitabeleri hakkında bilgiler verdi, örnekler okudu ve öğrencilerin sorularını yanıtladı. Ziyaret sonunda öğrencilere içinde Türk Bayrağının da bulunduğu çeşitli hediyeler verdi.
Editör: TE Bilişim