İl Milli Eğitim Müdürlüğü, öğrencilerin sınavlarda bilgilerini aktarabilmeleri adına taktik ve teknik donanımlı olmaları için önemli stratejiler belirledi.

            İl ve ilçe Şuralarında alınan kararlar düzenli şekilde hayata geçirilmeye başlanıyor. İl milli eğitim müdürü Sabahattin Gamsız sınavlara öğrencilerin en iyi şekilde hazırlanmaları için taktik ve teknik anlamda iyi donanımlı olmalarını dile getirdi.

            İl Rehberlik Koordinatörü ve Psikolojik Danışman Nevzat Özer tarafından kaleme alınan ortak noktalar ilgi çekici şekilde sunuldu.

            İl Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından sınavlara hazırlanan öğrenciler için hazırlanan “Başarılı olmanın ortak notları” şöyle: “Planlı ve programlı ders çalışmak.(Kafanız estiğinde değil),

            Kendinizi disiplin altına almak. Yani sevdikleri bazı şeylerden belli zamana kadar mahrum kalmak Ve zaman zaman hayır diyebilmeyi öğrenmek,

            Ders çalışmayı sevmek ve bu çalışmayı sınıfta iyi yapmak, Hocalarını iyi dinlemek, Dersi derste öğrenmek, Test çözme tekniklerini bilmek. Alt yapıyı ilköğretimde iyi atmak ve her sınıf seviyesinde derslere gereken önemi vermek,

            Okulda gördüğü dersleri günü gününe çalışmak ve YGS’ ye hazırlanırken, bu konuları tekrar ederek pekiştirmek, Hedef belirlemek ve bu hedeflerin arasına kimseleri sokmamak, TV ve bilgisayar ve cep telefonundan uzak durmak veya bunları sınavlara kadar az kullanmayı tercih etmek.

            Düzenli hayat ve uyku düzenine sahip olmak. Öğrenme işine birçok duyu organını katmak. Sadece göz değil, kulak, dokunma, psikomotor hareketler gibi… Sınavlarla haşır- neşir olan arkadaşlarla gezmek ve yeri gelir ekip çalışması yapmak. Ailenizin desteğini ve dualarını almak. Kaygıyı, heyecanı ve motivasyonu dengede tutabilmek.

            Düzenli notlar tutmak. Tüm bunları uygulamak için kuvvetli bir azim ve iradeye sahip olmak. Evet, değerli öğrenciler. Formül ve kılavuz ortada. Sınavları kazanmak için olağanüstü mucizeler veya mistik güçler yok. Yaşamınızın direksiyonu sizlerin ellerinde. Bu direksiyonu iyi tutun, kurallara riayet edin. Göreceksiniz ki başarı ve mutluluk kendiliğinden gelecektir.

Editör: TE Bilişim