İlçe Milli Eğitim Müdürü Yusuf Yazıcı, Milli Eğitim Bakanlığı'nın genel liseleri anadolu liselerine dönüştürülme projesi kapsamında dışarıda kalan Eymir, Doğankent ve Bahadın liselerinin önümüzdeki yıl Kız Meslek Lisesi olarak faaliyetlerini sürdüreceğini söyledi.
     Dönüşüm sonucu Kız Meslek Lisesi olan okulların içerisinde değişik bölüm ve alanların bulunduğunu kaydeden Yazıcı, şunları söyledi:
     ''Bu alanlar okulların kapasite ve konumlarına göre belirlenecektir.
nDevamı 2’de
Baştarafı 1’de
    Yine bu yıl yapılan Seviye Belirleme Sınavlarının ilk yerleştirme sonucuna göre Sorgun olarak toplam 1247 öğrenciden 19'u Fen Lisesi, 76'sı Anadolu Öğretmen Lisesi, 360'ı Anadolu Lisesi, 33'ü Sağlık Meslek Lisesi, 68'i Anadolu Ticaret Lisesi ve Anadolu İmam Hatip Lisesine olmak üzere toplam 559 öğrencimiz liselere yerleştirilmiş olup kayıtları sürmektedir.''
     Yusuf Yazıcı, ikinci yerleştirme sonucunda bu rakamlarda değişmelerin olabileceğini, duruma göre Sorgun'da liselere girme oranının yüzde 43.83 olduğunu ifade etti.
     Yazıcı, şöyle konuştu:
     ''Bizler eğitim camiası olarak çocuklarımızın başarılarını artırmak için çalışmalarımızı geceli gündüzlü sürdürmekteyiz. Tüm okullar olarak tekli eğitime geçtiğimiz zaman bu başarıların giderek artığına şahit olacağımızı umuyorum. Bilindiği gibi bu seneki üniversite sınavlarında Türkçe ve Matematik alanında Yozgat ilk 10'a girme başarısını gösterdi. Bu, bizleri gururlandırmakta ve çalışma şevkimizi artırmaktadır. Bu hususta bizlere yardımcı olan tüm camiamıza ve velilerimize teşekkürler ederim.''

Editör: TE Bilişim