BİLSEM sonuçları bekleniyor… Peki, BİLSEM sonuçları saat kaçta açıklanacak? BİLSEM sonuçları bekleniyor… Peki, BİLSEM sonuçları saat kaçta açıklanacak?

Yapmış olduğu çalışmalara bir yenisini daha ekleyen Böyükata, ilçe okulları, köy okullarının yanı sıra merkezde bulunan mahalle arası okullarda da etkinliklerini sürdürüyor. 
MİNİ SÖYLEŞİ
Yozgat Merkez Karatepe Mahallesinde bulunan 75. Yıl Dr. Müzeyyen Çokdeğerli İlkokulu öğrencileriyle bir ‘Mini Söyleşi’ gerçekleştiren Böyükata, 4’üncü sınıf öğrencileriyle bir araya geldi. ‘Ben de Yaparım’ başlığı altında etkileşimli, sohbet havasında ilgi çekici konulara değinerek çocukların sorularına cevap veren Böyükata, öğrencilerle ve sınıf öğretmenleriyle etkileşimli ve yüksek enerjili sohbet gerçekleştirdi. 
BİLİM SÖYLEŞİLERİ
Yozgat’ın Mutafoğlu Mahallesi’ndeki Fatih Sultan Mehmet Ortaokulu’nda düzenlenen ‘Mutafoğlu Bilim Söyleşileri’ programında Böyükata ile birlikte Spor Bilimleri Fakültesi Dekanı Profesör Dr. Mehmet Güçlü, Tıp Fakültesi Öğretim Üyesi Profesör Dr. Hamdi Temel, Bilgi İşlem Dairesi Başkan Vekili Dr. Öğretim Üyesi Gökalp Çınarer, Meslek Yüksekokulu Öğretim Görevlileri Nefise Yüksel ve Didem Karadağ da öğrencilerle bir araya geldi. Söyleşide bilim okuryazarlığı, teknoloji okuryazarlığı, sağlık okuryazarlığı, sanat okuryazarlığı ve ilişkili konularda temel düzeyde farkındalık oluşturacak nitelikte bilgiler paylaşıldı. Öğrencilerle spor bilimleri ve olimpiyatlarla ilgili konularda sohbet eden Profesör Dr. Mehmet Güçlü yaptığı değerlendirmede, “Çocuklarla bir araya geldiğim için çok mutlu oldum. Hepsi o kadar güzeldi ki kucaklayasım geldi. Hepsinin farklı yetenekleri var. Bundan bir şey olmaz dediğiniz bir çocuk bakmışsınız çok iyi yerlere gelmiş. Önemli olan onları motive edip içindeki yetenekleri ortaya çıkarabilmesine katkı sağlamak. Gençler geleceğimizdir, onlara ne kadar yatırım yaparsak ülkenin gelişimine o kadar katkı sağlamış oluruz” dedi.
Öğrencilere çevreye duyarlılık, temel bilimler ve akademik kariyer yolculuğundan aktardığı bilgilerle yol gösterip ufuk açan Profesör Dr. Hamdi Temel ise “Bu zamana kadar çocuklarla etkinlik yapmamıştım ve mesleğimle ilgili bilgileri o yaş grubuna nasıl anlatacağım konusunda tedirgindim. Sınıfa girdiğimde öğrencilerle sağlıklı yaşam üzerine konuştuk. Etkinlik sonunda öğretmenlik mesleğinin ne kadar kutsal olduğunu bir kere daha anladım. Burada biz eğitimcilere büyük görev düşüyor. En iyisi olmak için çalışmalıyız ve çocuklara en iyisini vermeliyiz” şeklinde konuştu. 
Çocuklarla yazılım, güncel teknolojik gelişmelerle beraber sanal gerçeklik ve metaverse kavramları üzerine sohbetler gerçekleştiren, sanal dünyaya küçük bir deneme yapmaları için özel gözlükte getiren Dr. Öğretim Üyesi Gökalp Çınarer, öğrencilerin sanal gözlük kullanarak alternatif bir dünya olan sanal dünya ile etkileşime girmelerini, oldukça popüler olan metaverse ile tanıştırılıp eğlenceli vakit geçirmeleri sağladı ve yaptığı değerlendirmesinde “Çocuklarla sohbet ettiğimde gördüm ki, proje geliştirebilecek potansiyelde öğrenciler var. Bu öğrencilerin gelişimine katkı sağlamak için elimizden geleni yapmak isteriz” ifadelerini kullandı.
Öğrencilerle sulu boya çalışması ve resim çizme etkinliği yapan Öğretim Görevlisi Nefise Yüksel kendisi için de çok anlamlı de duygulu anlar yaşama fırsatı olduğu belirterek “Bu çocukların gelişimi için doğru ve etkili dokunuşlara ihtiyaç vardır. Benimde hayatımda farklı zamanlarda birilerinin etkisi olmuştur. Her öğrencinin ilgiye ihtiyacı vardır. Yorucu çalışmalar olmasına rağmen her davet edildiğin de yer alıp böylesi çalışmalara katkı vermek istiyorum” dedi.
Yaptığı değerlendirmede Öğretim Görevlisi Didem Karadağ “Köyde okuma etkinliklerinde kırsaldaki çocuklarla bir araya gelmiştik. Bugün de Yozgat Merkezde ortaokul öğrencileriyle buluştuk. Bu buluşma kendimi eleştirme fırsatı verdi bana. Merkezdeki öğrencilerin her imkânının olduğunu ve bu yüzden de çok fazla bir katkı sunamayacağımı düşünüyordum. Öğrencilerle birlikte tasarım odaklı düşünme üzerine konuştuk ve etkinlikler yaptık. Anladım ki; üniversitede sadece kendi bulunduğum birimdeki eğitime katkı sağlamaya çalışıyormuşum. İki adım ötede bulunan bir okuldan haberim bile yokmuş. Oradaki çocuklarla tanıştıktan sonra akademisyenlerin hepsinin hiç olmazsa merkezdeki okullara gidip o öğrencilere farklı pencereden bakmaları için katkı sağlamaları gerektiğini anladım. Bu vatanı geliştirecek, güzelleştirecek olan o çocuklar böylesi buluşmaları hak ediyorlar. Hepsi gökkuşağı gibi birbirinden farklı renklere sahipler. Bu ülkeye, çocuklara güzel şeyler kattığımız zaman hizmet etmiş oluruz. Sadece üniversitede 12 saatlik ders yükümüzü doldurduğumuzda değil. Hani bir deyim vardır ya ‘Yerinden yurdundan etmek’ diye; Prof. Dr. Mustafa Böyükata hocamıza teşekkür ediyorum, sayesinde ‘yerimden yurdumdan olup’ bambaşka bir mekanın içerisine dahil oldum. Dilerim böyle etkinliklere çok daha fazla akademisyen gönül verir” şeklinde konuştu.
Etkinliklerde TÜBİTAK popüler bilim dergileri ile eğitim öğretimi destekleyici yönde kitaplardan oluşan hediyelerde dağıtıldı ve okula teslim edildi.
ÖĞRETMELER MEMNUN 
KALDILAR
Program kapsamında okula ziyarette bulunan akademisyenlerin kendilerini çok mutlu ettiğini ifade eden öğretmenler, okul, kendileri ve öğrenciler için iz bırakacak düzeyde farklı bir gün yaşandığına yönelik değerlendirmelerde bulundular. Bu bağlamda Matematik Öğretmeni Osman Yozgat “Tüm öğrenciler için farklı bir deneyim oldu. Akademisyenler sorular sorduğunda parmaklar havaya kalkarken gördüğüm enerjiyi uzun zamandır çocuklarda görmemiştim. Sınıfta oluşan havayı tarif etmeye kelimeler yetersiz kalır” dedi. 
Okul Müdürü Orhan Aslan çok güzel bir faaliyet gerçekleştirildiğini ifade ederek, “Sadece öğrenciler için değil öğretmenlerimiz için de çok faydalı bir etkinlik oldu. Akademisyen hocalarımızın emeğine sağlık” şeklinde konuştu. 
Haber Merkezi
 

Editör: TE Bilişim