Yozgat’ın Şefaatli İlçesi Suat Altuntaş Okulu ve İmam-Hatip Orta Okulu tarafından eğitim yılının son haftasında "Gök yüzü gözlem şenliği" düzenlendi. Model roketlerin uçurulması ile başlayan etkinlik, iftar programı ve teleskopla göz yüzü gözlemi ile devam etti. 
SIRA DIŞI ETKİNLİK, FARKLI BİR PROGRAM
Eğitime sağladığı katkıların yanı sıra gerçekleştirdiği sosyal etkinliklerle de dikkat çeken okulların işbirliği ile gerçekleştirilen etkinlik öğrenci ve öğretmenler için sıra dışı bir programla gerçekleşti. 
İlk olarak Aile Yaşam Merkezi’nde model roketlerin uçurulması etkinliği düzenlendi. Öğrencilerin heyecanlı anlar yaşadığı roket uçurmasının ardından saat 19.00’da "Uzay, evren ve biz" konulu gök bilim konferansı verildi. 
Öğrenci ve öğretmenlerin yanı sıra ilçe yöneticilerinin katıldığı iftar yemeğinin ardından saat 21.00’de teleskop ile Astronom Tamer Akın rehberliğinde gök yüzü gözlemi yapıldı. Öğrenci ve öğretmenler sırasıyla gök yüzünde jüpiter, satrün ve ay gözlemleri yaptı. 
Konser programı ile devam eden etkinlik, geçe karanlığını aydınlatan dilek feneri uçurulması ile sona erdi. 
Kuzayca Şehit Suat Altuntaş Orta Okulu Müdürü Gökhan Gençaslan, etkinliğin gerçekleşmesine katkı sağlayan öğretmen ve öğrencilere teşekkür etti. 
Gençaslan; "Öğretmen , öğrenci ve velilerimiz ile birlikte model roketlerimizi uçurduk , iftarımızı yaptık Astronom Tamer Akın rehberliğinde ay ve Jupiteri teleskop ile gözlemledik. Dilek fenerlerimizi yakıp gökyüzüne bıraktık. Gökyüzü Gözlem Şenliğimizi büyük bir heyecan ve başarı ile tamamladık. Emeği geçen herkese şahsım ve okulum adına teşekkür ediyorum" diye konuştu. 

Editör: TE Bilişim