Sarıkaya ve Saraykent Kız Teknik ve Meslek Liseleri son sınıf öğrencileri Bozok Üniversitesi Erdoğan Akdağ Kampüsü ve Yerköy Adalet Meslek Yüksekokulu’nu gezdi.

            Bozok Üniversitesi ile ilgili bilgi almak ve üniversiteyi daha yakından tanımak amacıyla Yozgat’a gelen öğrencilere, Sağlık, Kültür ve Spor Daire Başkanlığı yetkilileri gezi boyunca öğrencilere rehberlik etti. Öğrenciler ilk olarak Merkezi Kütüphane’yi gezdi. Kütüphane görevlisi Sevgi Karakoç kütüphanenin kitap ve kaynak kapasitesi gibi genel işlevine ilişkin öğrencilere bilgi verdi.

            Genel Sekreter Ahmet Gümüşsoy, Öğrenci İşleri Daire Başkanı Orhan Karaca üniversitenin bölümleri, eğitim programları ve puanlarına ilişkin bilgi verdi. Günümüzde üniversite öğrencisi olmanın artık tek bir kampüste eğitim almak anlamından çıktığını belirten Orhan Karaca, Erasmus ve Farabi gibi öğrenci hareketliliğini sağlayan programlar ile artık ülkemizde ve dünyada farklı üniversitelerde de eğitim alma imkanı sunulduğunu söyledi.

            Bozok Üniversitesi Genel Sekreteri Ahmet Gümüşsoy, Bozok Üniversitesi’nin kuruluşunun beşinci yılını doldurduğunu belirterek, aynı dönemde kurulan diğer üniversitelere kıyasla ileride olduğunu söyledi.

            Hedeflerinin en iyisi olduğunu kaydeden Ahmet Gümüşsoy; “Siz de hedefinizi yüksek tutarak en iyisi olmaya gayretinde olun.” dedi.

            Öğrenciler daha sonra sırasıyla İktisadi İdari Bilimler, Fen Edebiyat ve Mühendislik ve

            Mimarlık Fakültesini gezerek fakültelerin fiziki ve genel durumlarını yerinde gördü.

            Gezi sonunda Erdoğan Akdağ Kampüsü’nde hatıra fotoğrafı çektiren öğrenciler, Yerköy ilçesine geçerek Yerköy Adalet Meslek Yüksekokulu’nu gezdi.

            Adalet Meslek Yüksekokulu Müdürü Abdullah Şengönül üniversite sınavına girme arifesinde olan lise son sınıf öğrencilerine üniversite ve meslek seçimine ilişkin bilgiler verdi.

            Abdullah Şengönül; “Üniversitelerin evrensel bilginin olduğu ve ortaya çıkarıldığı yerdir. Eskiden olduğu gibi, iyi üniversiteler sadece büyükşehirlerde değildir. Gelişen teknoloji ve imkanlar sayesinde artık insanlara istediği bölümü kendi şehrinde okuma imkanı vermektedir.” dedi.

            Şengönül, Yerköy Adalet Meslek Yüksekokulu’nun şu an itibariyle Türkiye’de bulunan 16 tane Adalet Meslek Yüksekokulu içerisinde hem fiziki alt yapı hem de eğitim içeriği olarak en iyisi olduğunu belirterek buradan mezun olan öğrenciler birkaç ay gibi kısa bir süre içerisinde iş bulabilmektedir.” dedi.

            Öğrenciler son olarak Adalet Meslek Yüksekokulu’nun yemekhanesinde öğlen yemeklerini yiyerek gezi programını tamamladılar.

Editör: TE Bilişim