Bozok Üniversitesi Tarih Bölümü Öğrencisi Gülbaha Torlak, Avrupa Birliği’nin Erasmus Programı kapsamında Estonya’nın Tartu Üniversitesi’ndeki eğitimini tamamlayarak döndü.

            2010 – 2011 Akademik Yılı Bahar Döneminde Estonya’nın Tartu Üniversitesi’ne Fen Edebiyat Fakültesi Tarih Bölümü öğrencisi Gülbahar Torlak’ın eğitimini verimli bir şekilde tamamladığı bildirildi.

            Bozok Üniversitesi’nden yapılan açıklamada; “Öğrencimiz bu program vesilesiyle ilk kez yurt dışına çıkma şansı elde ettiğini, kendisi için son derece faydalı bir deneyim olduğunu belirtti. Kurduğu iyi ilişkilerin ileride de devam edeceğine dair izlenimlerini aktardı” denildi.

            Bozok Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. İnci Varinli, en önemli hedeflerinden bir tanesinin uluslararalılaşmak olduğunu belirterek, gelişen dünyada rekabet edebilecek nitelikte, donanımlı bireyler yetiştirmeye dönük çalışmalardan duyduğu memnuniyeti belirtti.

            Varinli, yurt dışına giden öğrencilerimizin özverili çalışmalarıyla üniversitemizi ve ülkemizi en iyi şekilde tanıttıklarını vurguladı.

            Donanımlı bireylerin yetişmesi açısından Bozok Üniversitesinin kültürel, bilimsel ve sosyal alanlarda uluslararası işbirliklerini ve etkinliklerini artırarak sürdüreceğini ifade eden Varinli; “Bugüne kadar başta Uluslararası Ofis Başkanlığı olmak üzere, tüm birimlerimizin bu yönde iyi bir performans sergiledi ve çalışmaların üniversitemizle birlikte Yozgat çevresinde de yaygınlaşmasını önemsiyoruz. Bu dönem ikisi Macaristan’da, biri İtalya’da biri de Estonya’da olmak üzere 4 öğrencimiz yurt dışında eğitimlerini sürdürmektedirler.

            Üniversite olarak temennimiz programdan faydalanan öğrenci sayısını artırarak önümüzdeki yıllarda da hareketliliğin devam etmesidir.”

            Bozok Üniversitesi Uluslararası Ofis Başkanı ve Erasmus Kurum Koordinatörü Doç. Dr. Mustafa Böyükata ise öğrencilerin yurtdışı öğrenim hareketliliklerine katılmalarının son derece önemli olduğunu ve her geçen gün merkezi bir konuma yönelen ülkemizin uluslararası ilişkilerde daha fazla sorumluluk almaya başladığını ifade etti.

            Böyükata; “Öğrencilerimizin bu doğrultuda daha geniş bir vizyona sahip olmalarını sağlamak bizim temel misyonumuzdur” diye konuştu.

Editör: TE Bilişim