Bozok Üniversitesinde 2 bin 609 öğrenci kayıt işlemlerine başladı.
     Bozok Üniversitesi Spor Salonundaki kayıt işlemlerinde izdihama yol açılmaması için güvenlik görevlileri, öğrencileri sırayla kayıt yapılan salona aldı.
     2 bin 609 öğrencinin kayıt yaptıracağı Bozok Üniversitesinde kayıtlar, 7 Eylüle kadar devan edecek.
     Bugün Ziraat Fakültesi, İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi ve Sağlık Yüksek Okulunu kazanan öğrenciler yeni kayıt yaptırırken, yarın Mühendistik Mimarlık Fakültesini kazanan öğrenciler, 2 Eylülde Fen Edebiyat Fakültesini kazanan öğrenciler kayıt yaptırabilecek. 3 ve 6 Eylül tarihlerinde ise Meslek Yüksek Okulunu kazanan öğrenciler kayıt işlemlerini yaptıracak. 4-5 Eylül tarihlerinin hafta sonunu gelmesi nedeniyle o günlerde kayıt yapılmazken, Akdağmadeni Meslek Yüksek Okulunu kazanan öğrencilerin 7 Eylül tarihine kadar Akdağmadeni'nde kayıtlarını yaptırabilecekleri bildirildi.
     Kayıt yaptıran öğrenciler için kayıt merkezinde katkı paylarını yatırmaları için Vakıfbank tarafından da stant açıldı. Stantta 3 Vakıfbank memuru görev yapıyor.
     Kayıt için istenen belgeler ise şöyle:
     ''Mezun olunan ortaöğretim kurumundan alınan diplomanın aslı veya yeni tarihli mezuniyet belgesi, Aday, 0.15 katsayısından veya ek puandan yararlanarak ya da sınavsız geçişle yerleştirilmiş, ancak alanı diplomasında veya mezuniyet belgesinde belirtilmemişse, hangi okul ve alandan mezun olduğunu gösterir resmi belge, 1988 ve önceki yıllarda doğmuş erkek adaylar için askerlik şubelerinden alınacak askerlik durum belgesi, Son 6 ay içinde önden, başı açık, adayı kolaylıkla tanıtabilecek şekilde çekilmiş 12 adet 4,5 cm X 6 cm boyutunda fotoğraf, Katkı payının ödenmesiyle ilgili belge.''
Editör: TE Bilişim