Kırgızistan Meclis Başkanı Ahmetbek Keldibekov Bozok Üniversitesi akademik yılı açılış programına katıldı. Program öncesi Bozok Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Tamer Uçar’ı makamında ziyaret eden Keldibekov, ülkesine özgü hediyeler verdi, millet kardeşliği ve üniversite iş birliğinden bahsetti.
    Saat 11:00’de başlayan akademik yılı açılış programında konuşan Prof. Dr. Tamer Uçar, "Kırgızistan Meclis Başkanı Ahmetbek Keldibekov’u bu mutlu günümüzde aramızda görmek bizleri daha da mutlu etmiştir.
    Tüm dünyada üniversiteler, siyasetin ve ideolojik yapılanmaların üzerinde özgür düşünceyi esas alan, tayin edici ve yön gösterici konumuyla, temel amacı aklı beslemek ve düşünmeyi öğretmek olan evrensel kurumlardır.
    Üniversite etkilenen değil, etkileyen, tanımlanan değil, tanımlayan, harekete geçirilen değil, harekete geçiren, kendisine yol gösterilen değil yol gösteren bir kurumdur." dedi.
     Yozgat de Kırgızistan Meclis Başkanı Ahmetbek Keldibekov’u Yozgat’ta görmekten duyduğu memnuniyeti dile getirdi. Yozgat Valisi, "Biz Kırgızistan’ın bağımsızlığa kavuşması için özellikle ülkemizde o dönem büyük mücadeleler verildi.
    Dinimiz bir, kanımız bir, ırkımız bir, her ne kadar ata dostlarımız ve ana yurtlarımız farklı yerlerde kaldıysa da kalplerimiz birdir. Bu bakımdan sayın başkan Kırgızistan’ın Oş şehri ve Yozgat ilimizi kardeş şehir ilan edeli mi diye teklifte bulundu. Biz de büyük bir memnuniyet duyduk. İnşallah belediye başkanımız da belediye meclis üyeleri ile birlikte bu kararı alacaklardır." diye konuştu.
    TBMM İdare Amiri ve AK Parti Çorum Milletvekili Salim Uslu da üniversitenin sanayi ve iş istihdamına yönelik önemli bir insan kaynağı yetiştirdiğine işaret etti.
    Kırgızistan Meclis Başkanı Ahmetbek Keldibekov da konuşmasına Yozgat’ta olmaktan duyduğu memnuniyeti dile getirerek başladı. İki ülkenin kardeşliği ve dostluğunun daha da pekiştirilmesi için bu atılan adımların son derece önemli olduğunu ifade etti. Konuşmaların ardından Kırgızistan Meclis Başkanı Ahmetbek Keldibekov’a Bozok Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Tamer Uçar tarafından cübbe giydirilerek, Fahri Doktora Ünvanı belgesi verildi. Daha sonra Kırgızistan Meclis Başkanı Ahmetbek Keldibekov, il protokolü, üniversite yönetimi ile birlikte hatıra fotoğrafı çektirdi.
    Törene, Yozgat Valisi, Kırgızistan Meclis Başkanı Ahmetbek Keldibekov, TBMM İdare Amiri ve AK Parti Çorum Milletvekili Salim Uslu, AK Parti Yozgat Milletvekilleri Ertuğrul Soysal ve Yusuf Başer, Yozgat Belediye Başkanı Yusuf Başer, Bozok Üniversitesi Rektörü Prof Dr. Tamer Uçar, AK Parti İl Başkanı Fahri Açıkgöz, daire müdürleri ve öğrenciler katıldı.
Editör: TE Bilişim