Gamsız, İlçe Milli Eğitim Müdürü Yasin Yıldız, AK Parti İlçe Başkanı Yusuf Yıldırım, İl Genel Meclis Üyesi Bayram Eroğlu ile birlikte Kaymakam Osman Kıvanç'ı makamında ziyaret etti. Gamsız, daha sonra yapılması düşünülen 150 kişilik kız öğrenci yurdu ve Erdal İnönü Mahallesi Güneykent sitelerinde eksikliği hissedilen ve Boğazlıyan Belediyesince bir ilköğretim okulu yapılması için bağışlanan arsayı gezdi.
     İl Milli Eğitim Müdürü Sebahattin Gamsız burada yaptığı açıklamada, İl genelinde nitelikli lise sayısının artacağını, bu liselerin Fen Lisesi, Anadolu Öğretmen Lisesi ve Anadolu Lisesi olduğunu söyledi.
     Boğazlıyan'da eksikliği hissedilen kız öğrenci yurdunun bu yıl bitirilerek hizmete geçeceği müjdesini veren Gamsız, ''Yurt 150 yatak kapasiteli olarak belirlendi ama ihtiyaca göre bu sayı artabilir. Burada bu konuda büyük bir eksiklik vardı ve çalışmalarla birlikte bu eksiklikte giderilmiş olacak'' dedi.
     Yamaçlı Beldesi'nde bulunan lisenin, Kız Teknik ve Meslek Lisesine dönüştürüleceğini anlatan Gamsız, Uzunlu ve Ovakent Liselerinin kapatılacağını vurguladı.
     İl Milli Eğitim Müdürü Gamsız, Erdal İnönü Mahallesinde belediye tarafından okul için bağışlanan arsanın 6 bin metrekare olduğunu, bu arsanın 8 bin metrekareye çıkması halinde okul yapılabileceğini söyledi.
    Gamsız, ''Bu mahalle gelişmeye ve imara açılmış bir bölge. Ancak üzerinde bulunduğumuz arsa okul için yeterli değil. Arsa 6 bin metrekare, bunu 8 bine çıkardığımız zaman buraya bir okul yapabiliriz'' diye konuştu.
''KIZ ÖĞRENCİLERİN
OKUMASI''
    Selahattin Gamsız, kız öğrencilerimizin okuması konusunda da pozitif ayrımcılık yaptıklarını belirterek, ''Çünkü kız öğrencilerimizin okumasını istiyoruz. Üniversiteye gitmesini istiyoruz. İş kadını olmasını istiyoruz. Ülkeye ve ailesine katkıda bulunmasını istiyoruz'' dedi.
     Kızların okullaşma oranının daha da arttırılacağını bildiren Gamsız şöyle devam etti:
     ''Boş olan okul binalarına pansiyona çevireceğiz. Geçen yıl 8. sınıftan mezun olan 4 bin 155 kız öğrenciden 3 bin 380'ini okullaştırdık ve yüzde 87 başarı sağladık. Bununla birlikte Türkiye'de birinci olduk. Her konuda iddialı konuşuyorum. Bunlar devletin resmi rakamlarıdır. Meslek liselerinin arttırılması konusunda geçen yıl 3 teknik lise açıldı.
    Bunların ikisi kız teknik, birisi erkek teknik lisesi, Anadolu lisesi, Anadolu öğretmen ve fen liselerine gidemeyen çocuklarımız bu okullara gidecektir. Bu yıl yeni bir uygulama ile genel liselerin tamamı kademeli olarak kapanacak.''
Editör: TE Bilişim