BİR tarafta sanat(cı) camiası...
Bir diğer tarafta da yazarlar, mütefekkirler, edibler camiası.
Ve bir gerçek.
KORONA-19
Nerede ise bir yıl oldu olacak. Bir çok insanımızı, değerlerimizi kaybettik. Her sabah kalktığımızda ya da bir sabah acaba "bugün hangi iyi insan öldü" diye merak ve korku içinde bekledik. Ve o iyi güzel insanlar, kıymet(li)lerimiz tek tek asli vatanlarına iltica ettiler.
Devlet; tüm bu menfi durumlara karşı bir çok sektöre ve sektör içindeki çalışanlarına karınca kararınca destek verdi. Kimler yoktu ki bu desteklerim kapsamında, işçisi işvereni, restoranı, lokantası, ses sanatçısı, müzik yapımcıları. Şimdi de sinema salonları.
Sinema salonlarına 15.9 milyonluk okkalı mı okkalı destek geldi. Kültür ve Turizm Bakanlığı tarafından 74 ildeki 159 sinema salonuna 15,9 milyon lira destek sağlanacak. Bakanlık, koronavirüs salgını nedeniyle kapılarını kapatmak zorunda kalan sinema salon işletmecilerine, “Yerli Film Gösterim Desteği” kapsamında 15,9 milyon liralık destek aktaracak.
Yazarlar, kalem erbabı üstadlar gene mahzun...
Gene yalnız...
Gene çaresiz...
Gene yetim..
Gene tek başına lâkin dimdik. Tüm zor şartlar altında dâhi olsalar ceblerinde biriktirdikleri para ile yayına hazır hale getirdiği kitabını basacaktır.
Koltuğunun altına koyduğu kitaplar ile belki bir belediyenin açtığı kitap fuarında, kenarda köşede lütfen ayrılan küçük bir standda, küçük bir masa da okuyucusu ile sohbet edecek ve kitabını imzalayacak.
Yazarlarımız, kültürümüzün ve değerlerimizi kaleminden satırlara dökülen edebi cümleler ile gelecek nesillere aktarmaya çalışan, çilekeş amelelerimiz.
Gayeleri para değil...
Gayeleri makam değil...
Gayeleri mevki hiç değil...
Alkış??? O da ne yahu.
Bir yüreğe girip "hamdolsun, beni girmiş olduğum yoldan güller diyarına, hak ve hakikata götürdünüz" diyecek samimi bir yürek ve ifade ile dünyalar bizim  olacak diyen çilekeş edibler.
Unuttunuz..
Unutturdunuz...
Sanat ve sanatçı denildiğinde aklınıza sadece ve sadece sinema film ve ses sanatçıları mı geliyor.?
Nerede yazarlar?
Tarihçiler...
Romancılar ..
Öykü ve hikaye yazan edebli edibler.
Doğru ya; onlar sanatçı grubuna girmiyordu, öyle değil mi?
Sayın Kültür Bakanım.
Sayın Kültür Müdürlerimiz.
Sizlerden para asla ve asla istemeyen gurur ve onurlu bu gerçek SANAT ve SANATKARLARI GÖRME DURUMUNUZ VAR MI ACABA?
Selam ve dua ile.