GÜNLÜK olaylar, politikacılar hakkında yazı yazmak, yorum yapmak günümüzde yapmak istemediğim işlerden.
Sadece politikacılar değil, sendikacılar, okumuşlar, müteahhitler, solcular, milliciler, kapitalistler gibi pek çok gruplar hakkında yazı yazmak bayağı zor. 
Çünkü yaptıkları görevleri bihakkın iyi yapmaktadırlar!  Ama yaptıkları hakkında evet veya hayır da diyemem, çünkü o zaman yaptıkları işlerin sorumluluğuna ortak olmuş olurum. Onu da yapamam.
Böyle bir ortaklıktan şiddetle kaçınırım.
***
Günümüz politikacıları o kadar akıllı, o kadar bilinçli, o kadar sorgulayıcı ki onlar hakkında yazma cesaretim kırılıyor.
Nasıl yazacaksın ki? Politik çizgileri istikrarlı, sık parti ve çizgi değiştirmezler, dürüst, her şeyden önce milletini, devletini düşünürler. Çalışkanlar, akıllı ve mantıklılar.
Bu neden le haklarında yorum yapılması mantıklı değil.
***
Bir başka sevindirici gelişme de son zamanlarda iki parmağı arasına kalem alma becerisi olanların bir kısmı kaliteli gazete ve sitelerde yazılar yazıyorlar. Hatta kitap yazanlar bile var.
Hatta felsefe, sosyoloji, mantık, kuramları çizgisinde yazılar bunlar. Zaten Kültür, dış politika sağlık konularınızda iyi biliyorlar.
Ahlak, terbiye, ülke savunması temel konuları. 
Hele kendi yüceliklerini! Anlata anlata bitirememeleri harika bir şey.
İnanıyorum ki dünleri çok temiz! Bunların.
***
Toplum olarak becerikliyiz, akıllıyız da. İnşaat Mühendisi, Makine veya Jeoloji Mühendisliği üzerinde tahsil yapamaya da gerek yok. Birkaç inşaatta kalfa veya usta olarak çalıştıysan veya biraz da paran varsa, arsa alabilecek durumdaysan gerisi kolay.
Hemen müteahhit olabilirsin, engel yok…
Önemli olan senin kendine güvenmendir. 
Güveniyorsan her şey tamam.
***
Susan biri dünyanın en becerikli, saygın adamıdır. Susması onda cevher olduğunu gösterir.
Büyük adamlar! Çok defa susarlar. 
Siz bakmayın susan birinin ne olduğu anlaşılmaz dediklerine. Konuşmalı ki içindeki cevherleri görelim diyenlere aldanmayın.
Susan adam büyüktür! Kalitelidir!
Susanlar kaliteli insanlardır!
***
Ağır insan olmak lazım. Kilon fazla olmalı ki yerinde kalabilesin. Boşamı demiş atalar, “Hafif taşı yel atar, ağır taş yerinde kalır” diye.
Hani Anadolu’da derler ya, “Ağır ol Molla desinler
Ağır olmak lazım…