SPOR Toto Üçüncü Ligi Üçüncü Grup’taki temsilcimiz ligde korkulu rüya görmez diye düşündüğümüz Yimpaş Yozgatspor, geçtiğimiz hafta sonu deplasmanda oynadığı ve 1-0 mağlup olduğu Keçiörengücü müsabakası sonrasında 15’inci sıraya gerileyerek küme düşme potasına girdi.
Ligin ilk yarısında Yimpaş Yozgatspor gibi altında yer alan takımlarında sürekli puan kaybetmeleri kırmızı siyahlı ekibi hep küme düşme hattından uzak tutmuştu. Ancak bu hafta Yimpaş Yozgatspor puan kaybederken, altındaki takımlardan Kırıkhanspor zirve mücadelesi veren Erzincan Refahiyespor’u 3-0’lık farklı bir skorla yenerek Yimpaş Yozgatspor’u düşme hattına itti.
Bu saatten sonra kırmızı siyahlı ekip teknik direktör Semih Tokatlı’nın da dediği gibi mutlaka iç sahadaki maçlarını kazanmak zorunda aksi taktirde lig hep gerilimli geçer ve sonunda da üzülen taraf kırmızı siyahlı ekip olur.
Ligin ilk devresinde özellikle iç sahada çok kötü bir performans sergileyen Yimpaş Yozgatspor umarım ligin ikinci devresinde bu iç saha fobisini yener ve galibiyetler gelmeye başlar. Bu hafta sonu zirve mücadelesi veren Yeni Diyarbakırspor ile karşı karşıya geleceğiz. Bu müsabakada herkes gibi ben de Semih Tokatlı yönetimindeki takımı ilk defa izleyeceğim. Şenol Kaba döneminde sürekli hatalar yapan, orta sahası çok iyi mücadele etmesine karşılık defansta ve ofansta sürekli hatalar yapan bir takım izliyorduk. Semih Tokatlı umarım takımın bu sorununu çözmüştür.
Kırmızı siyahlı ekip lige ara verilmesinin ardından kadrosunda bulunan bazı oyuncuları göndermiş yerlerine ise sadece bir oyuncu transfer ederek kampa dahil etmişti. Keçiörengücü maçına 3 gün kala bir kaleci bir de forvet oyuncusunu kadrosuna katan kırmızı siyahlı ekipte kampa katılma şansı bulan Gökhan Lale ile son dakika da transfer edilen Kaleci Erhan Keçiörengücü maçında ilk 11’de saha çıktı ve ikisinin de çok iyi mücadele ettiğini öğrendim. Keçiörengücü müsabakasında kalede ve özellikle sol kanatta sıkıntı yaşamayan temsilcimiz yine ofansta çok fazla etkili olamadığını öğrendim. Bunda Semih Tokatlı’nın defans sorununu çözdüğü ve ofansta ise halen sıkıntı yaşadığını ortaya koymaktadır. Yeni transferlerde forvet oyuncusu Umut Akpınar Cuma gününden buyana takımla birlikte çalışmalara başladı. Umarım genç oyuncu kırmızı siyahlı ekibin ofansta yaşadığı soruna bir çözüm olur.
Bu hafta sonu Yeni Diyarbakırspor müsabakasında orta sahanın en önemli oyuncularından biri olan Gökhan Solak’tan yoksun bir kadroyla sahaya çıkacak. Takımın ayakta kalan en iyi oyuncularının başında gelen tecrübeli oyuncunun yokluğunda teknik direktör Semih Tokatlı’nın o mevkide kimi oynatacağı merak konusu.