COVİD19 salgını ile ilgili vakaların artması üzerine hükümetin aldığı karar ile 'Tam Kapanma' sürecine geçildi. Vaka sayılarının artışı, nedenleri ile ilgili çok şey söylenebilir. Tam kapanma ile ilgili de söylenecek sözlerin, yapılacak eleştirilerin varlığı da mevcut. Ama sonuç değişmez. 
Tam kapanma süreci dün akşam saat 19.00 itibariyle başladı. Bu süreçte kurallara uygun hareket edildiğinde, vaka sayısında önemli bir düşüşün yaşanması bekleniyor. Tekrar tam kapanma süreçlerinin gündeme dahi gelmemesi için yapmamız gereken şey, kurallara uygun olarak süreci tamamlamaktır.
Bu konuda başka çaremiz de yok. Yozgat İl Sağlık Müdürü Dr. Fatih Şahin uyarıyor, ''Kurallara uyun'' çağrısında bulunup, kurallara uyalması halinde Covid19'suz bir sürece girilebileceğinin altını ısrarlı çizmektedir.
Elbette bu süreçte ciddi anlamda sıkınıtı yaşayanların sayısı tahminlerin de üzerindedir. Özellikle küçük esnaf yaşanılan süreç içerisinde hem manevi hem de maddi anlamda sıkıntıya düşmüştür. Tam kapanma sürecinin sonunda sorunların ciddi boyutlara ulaşmaması için gerekli tedbirlerinde ülke yönetimi tarafından alınması gerektiği gerçeği de dillendiriliyor.
Bu salgını hep birlikte yeneceğiz. Bunun için sadece birilerine tavsiyelerde bulunmak yetmiyor. Tavsiyelerde bulunanların da gereğini yerine getirmeleri istemek hepimizin hakkı olsa gerek. Önümüzde bir bayram var. Acı ile değil mutluluk içinde kutlamak dileğiyle.