SENARYOSUNU Ermeni ve Yahudi Diasporasının yazdığı BOP’çular ve PKK‘nın başrol oynadığı, iktidarında gişe yaptırdığı gösterime sunulan şu malum oyun.
PKK Basın bürolarında hazırlanmış, vatanperverlik duygusu yüklenerek, dünyadan, olaylardan ve tarihten bi haber sözde vatanseverlerin beğenisi ile sosyal medyaya servis edilen bölücülük unsuru algı içeren yalan, yanlış haber, afiş/harita:
Afişe göre, güya, ülkenin, güneyi, kuzeyi, ortası ve batısında yurt tutmuş ahali Cihan Savaşı adı verilen Birinci Cihan Savaşına katılıp, fazlaca şehit vermişler iken, ülkemiz Doğu ve Güneydoğu Bölgesinde yurt tutmuş Kurmançi, Zaza diğer bir adıyla Kürt adı almış insanlarımızın vatan savunmalarına katılmadıkları ve bundan dolayı şehit vermedikleri imasında bulunarak algı yapmaya çalışmışlar.
Ekseriyeti Kürt, Tatar, Karapapak, Çerkez adıyla anılan bölge insanının söz konusu savaşta açılmış Kafkas Cephesi, Bağdat Cephesinde savaştıkları ve Ermeni eşkıyalara karşı büyük mücadeleler vererek vatan savunmalarına top yekun katıldıkları gerçeğini milletin dikkatinden kaçırmaya çalışmışlardır.
Diğer bir anlatımla Kürt adı verilen bu Oğuz-Türk evlatlarının Osmanlı-Rus Savaşı, Birinci Cihan Savaşı ile Ermeni İsyanlarında Yüz binlerce şehit verdiklerini ve sadece Sarıkamış Allahu Ekber Dağları’nda 100 000 civarında şehit vererek vatan savunmalarına en üst seviyede katıldıkları gerçeğini saklamışlardır.
Yine, hazırladıkları algı, diğer bir ifadeyle bölücü afişlerinde Oğuzların Beğdili Boyuna bağlı Şadili Aşireti obası Koçgiri Türkmen Aşireti beylerinin istiklal mücadelesinde ki, vatan savunmalarını görmemişler, söz konusu savaştan yirmi yıl sonra cereyan etmiş seyyidlik imtiyazlarının alınması gibi bireysel çekişmeyi Kürt Devleti kurma olarak nitelemişler ve bu aslı astarı olmayan ifadelerle Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün ismini kullanarak algılarını inandırıcı kılmaya çalışmışlardır. 
Ekseriyeti Kurmançi, Zaza, Ekrâd, Dağlı Türkmen (Kürt) adı verilen bölge ahalisi gerek tarihi derinliklerde, gerekse söz konusu savaşlarda vatanları için en fazla savaşa girmiş, en fazla şehit vermiş Oğuz soylu bir Türk topluluğudur.
PKK basın bürolarında hazırlandığı sosyal medya ile broşür, kitapçık yapılarak elden ele dağıtılan bu ve bunun gibi afişlere itibar edip, bölücülerin propagandasına alet olmayalım. 
Konuyla ilgili bir tespitime göre: Bir tanıdığım ve sayfa arkadaşım geçmiş yıllarda facebook hesabından bu afişi arkadaş guruplarına paylaşıp, durumun vahametini ve şaşkınlığını ifade etmiş. 
Paylaşmış altına yorumla katılarak, söz konusu afiş, harita ve bilginin doğru olmadığını ve bu afişi kendinin yapıp yapmadığını sordum. Cevabı, doğru olmalı? Ben, geçmiş yıllarda Ankara/Pursaklar Belediyesi tarafından düzenlenmiş halk gezilerine katıldığı ve Çanakkale Şehitliğine gittiğini, çarşıda gezerken tesbih falan satan bir dükkana girdikleri ve dükkancı tarafından kitapçık olarak kendilerine hediye verildiğini söyledi.
Arkadaşımın söyleminden anlaşıldığına göre bu propaganda faaliyeti sosyal medyada milliyetçi profillerden dağıtıldığı gibi dindar ve yaşlı insanlarımıza da dini malzemeler satan dükkanlardan hediye amaçlı dağıtıldığı anlaşılıyor.
Türk’ü, Kürd’ü kendi kaynaklarımızdan, kendi bilgelerimizin eserlerinden öğrenelim; bölücülerin yalan, yanlış bilgilerle algı amaçlı hazırlayıp servis ettikleri sloganları seslendirmeyelim.
Unutmayalım ki, Türk’süz Kürt, Kürt’süz Türk olmaz.