Türkiye’nin yüreğini dağlayan bu facia, geniş yankı uyandırırken, otelin sahibi Halit Ergül’ün geçmişiyle ilgili skandal iddialar da gündeme geldi. Ergül, yangın sonrası gözaltına alınırken, daha önce başka bir oteli bastığı ve o dönemdeki savunmaları yeniden gündeme geldi.
FACİANIN ARDINDA KİM VARDI?
Grand Kartal Otel’deki yangın, 22 Ocak 2025 tarihinde sabah saatlerinde başladı. Yangında hayatını kaybeden 66 kişinin ardından, birçok kişi otelin sahibi Halit Ergül’ün kimliğini araştırmaya başladı. Halit Ergül’ün ismi, geçmişte yaşanan bir otel baskını ve mafyatik söylemlerle de ilişkilendirildi.
OTEL BASKINI SKANDALI
Ergül, 2020 yılında Bolu’nun Kartalkaya bölgesinde iki otelin ortak kullandığı personel yatakhanesinde çıkan kavga sonrası adından söz ettirmişti. Kavganın büyümesi üzerine jandarma müdahale etmiş, biber gazı kullanarak tarafları ayırmıştı. O dönemde Ergül, olayla ilgili yaptığı açıklamada, "Kendimize ait yeri tekrar geri aldık. Otel basmak diyorlar, kendime ait yeri almak otel basmaksa evet, otel bastım," şeklinde mafyatik bir savunma yapmıştı. Bu açıklama, kamuoyunda büyük tepki toplamıştı.
YANGIN VE GÜVENLİK İDDİALARI
Otelin yangın merdiveninin olmadığı iddiaları da olayın sıcak gündemini oluşturdu. Bir otel çalışanı, Grand Kartal Otel’de yangın merdiveni bulunmadığını öne sürerken, bu iddialar Bolu Valiliği tarafından yalanlandı. Ancak, otelin güvenlik önlemleri ve yapılan düzenlemelerle ilgili soru işaretleri devam ediyor.
ERGÜL'ÜN GEÇMİŞİ VE İDDİALARIN ARDINDAKİ GERÇEKLER
Halit Ergül’ün geçmişiyle ilgili bir diğer dikkat çeken olay, 2020 yılında yaşanan personel kavgasıydı. Kavganın ardından, Ergül kendisinin otel basmadığını, sadece haklarını geri aldığını ifade etmişti. Ancak bu açıklama, kamuoyunda "mafya ilişkileri" şeklinde yorumlanmıştı.
Facianın ardından ortaya çıkan bu iddialar, emlak ve otelcilik sektöründeki güvenlik önlemlerinin önemini bir kez daha gözler önüne seriyor. Halit Ergül'ün geçmişi ve bugün yaşanan facianın bağlantısı, soruşturmanın derinleşmesine neden olabilir.