Boğazlıyan Şehit Lokman Darğın İmam Hatip Ortaokulu tarafından düzenlenen Roboling Yarışması'nın lansman açılış programı büyük bir katılım ile gerçekleştirildi.
Programa Boğazlıyan Kaymakamı Aydın Yanık, Belediye Başkanı Gökhan Coşar, Boğazlıyan İlçe Milli Eğitim Müdürü Mustafa Şimşek, öğretmenler ve öğrenciler katıldı.
Açılışta bir konuşma yapan Boğazlıyan Belediye Başkanı Gökhan Coşar, yarışmanın amacına değinerek, "Bugün, Boğazlıyan Şehit Lokman Darğın İmam Hatip Ortaokulu tarafından düzenlenen ve geleceğimizin teminatı olan çocuklarımıza elektronik, robotik ve kodlama alanlarında kendilerini geliştirme fırsatı sunmayı hedefleyen Roboling Yarışması'nın lansmanına katıldık. Bu yarışma, gençlerimizin teknolojiyi anlamaları ve robot tasarlama becerilerini geliştirmelerini amaçlıyor" ifadelerini kullandı.
Başkan Coşar, gençlerin başarılarının kendilerini gururlandırdığını belirterek, "Yenilikçi fikirleriyle bizlere ilham veren, geleceğin sorumluluğunu bugünden hisseden çocuklarımızın başarıları bizleri ziyadesiyle mutlu ediyor. Teknofest gibi büyük organizasyonlarda ilçemizi gururla temsil eden gençlerimiz, sınırlı imkanlarla teknoloji alanında neler başarılabileceğini gösterdi. Bu başarılarında büyük payı olan eğitimcilerimize de teşekkür ediyor, gençlerimize yürekten başarılar diliyorum" dedi.
Roboling Yarışması'nın, öğrencilerin teknoloji ve inovasyon alanındaki yeteneklerini sergileyebilecekleri önemli bir platform olacağı ifade edildi. Programda, yarışmanın detayları hakkında bilgi verilirken, öğrenciler ve öğretmenler arasındaki işbirliği ve heyecan ön plana çıktı.