HER sabah kavatlımı yapar yapmaz çayımı evimin balkonunda yudumlar, üç bayrağı gözlerimle selamlar, sonra da Çapanoğlu Camiine yönelerek Tanrıya şükrederim.
Biri yıldız tepede, biri Çamlık eteklerinde Polis Meslek Yüksek Okulu duvarında, diğeriyse evimin balkonunda, her bakışımda huzur ve güven duyarım. İnanıyorum ki, Yozgat'ta yaşayanların çoğu aynı duygular içerisinde.
Bu yüzdende bayrağımızı daima canlı renkleriyle görmek, ecdadımın emanetine sonsuza dek sahip çıkma arzusuyla çırpınır durur yüreğim.
Yıldız Tepedeki bayrağımız evimize bir hayli uzak olmasına rağmen diğer bayraklara göre hem daha büyük hem de uzun süre boyanmadığı için solgun duruyordu. Onun renklerinin solmasına tahammül edemedim.
Daha önce 2017 yılında boyamak nasip olmuştu. Aradan dört yıl geçmiş ve kimseler el atmadığı için renkleri tamamen yok olmuş, üzerini otlar bürümüştü. Bir yıl öncesi boyamaya niyetlensem, salgın sebebiyle insanlarımıza yük getirmemek için erteledim, belki kurumlardan biri farkına varır da daha güzel bir işçilik çıkarır düşüncesiyle bir yıl daha erteledim.Ne yazık ki kimseler ilgilenmedi, iş yine başa düştü.
Sosyal medya hesabımdan dört yıl önce paylaştığım bayrak görüntülerini yıl dönümü münasebetiyle yeniden hatırlattı.  Ben de “yine boyarım” başlığıyla tekrar paylaştım ve dostlarım beni yalınız bırakmadı. 
İleri gazetesi benim bu paylaşımımda ne kadar samimi olduğumu bildiği için manşetten haber yaptı.
Sonrasında bir hafta bekledim, Alay Komutanımızdan randevu talep ettim, kendisinin izinde olduğunu söylediler. Bayrağın durumunu telefonda arz ederek boyamak istediğimi, Jandarma Alay Komutanımızın da bilgisi dahilinde çevre temizliğini yaparak boyamaya başladım.
Hiçbir kurumdan herhangi bir malzeme talebinde bulunmadım. Bir tek Bayrak yüzeyindeki otların tazyikli suyla temizlenmesi gerekiyordu, Yozgat Belediyesinden İtfaiye aracıyla basınçlı su yardımıyla yıkanması talebim belediye tarafından ivedilikle yerine getirildi.
Boya desteği; 
Daha önce de yaptığım gibi Sosyal medya hesabımdan bir yardım kampanyası başlatarak boya için destek istedim. 
Dostlarım beni bu güzel görevde de hiç yalınız bırakmadı, adeta seferber oldular. Yurt dışından tutun da ülkemizin farklı illerinden az yada çok herkes imkanları dahilinde destek oldular. 50 TL verende oldu, 100 Auro gönderende vardı. 
Elbette ki bu paralar benim hesabıma değil, boya firmasının Iban numarasında birikti. En son kalan 2 bin 260 lira borcumuzu da Yozgat’tan bir iş adamımız üstlendi.
Teşekkürler; Maddi ve manevi desteklerini esirgemeyen, boya desteği ve bizzat Yıldız Tepeye gelerek hizmette bulunan başta Yozgat basın mensubu arkadaşlarımız olmak üzere, Sayın Şenay Taştan SİPAHİ,  Hülya İPEK, Erol GÜRGEN, Ertuğrul KAPUSUZOĞLU, Süleyman GOEK, Osman KILIÇ, Suphi TAŞTAN,  Selami GÖNÜLALAN, Cemil ARSLAN, Ahmet DELİER, Nuriye ER,  Kanser Hastaları Moral Derneği Bşk Ayşe Yurdagül ESEN ve AİLESİ, Furkan FİLİK,  Yozgat Spor Bşk. Dr. Kazım ARSLAN ve Yönetimi Suat TİNEL, Hamdi ERCİYAS, Emre SEZEN, Orhan ERCİYAS, Murat AKYOL, Metin KARACA, Sarıkaya Milli Eğitim Öğretmenleri, Zafer AKSOY ve Oğlu Veysel, Sevim Gözde İLBAY, Özellikle ve özellikle Antalya’da ikamet ettikleri halde Yozgat’taki bayrağın boyasını kendilerine dert edinen Bırakın Kızlar Okusun Derneği Bşk Münire ÇEVİK ve Arzu KIZILKAYA hanımefendilere ayrı, ayrı teşekkür ediyorum. Emanetleriniz layıkıyla yerine ulaşmıştır. Hepinizden ALLAH razı olsun. Şimdi sizlerin gözüyle de bayrağımızı seyrediyor, tüm Yozgatlılar adına minnettarlığımızı ifade ediyorum. 
Ben değil, biz başardık! 

Not; Boyalar, Un Pazarında Bacanlı Ticaretten alınmıştır, Maddi katkıda bulunan herkes oradan faturasını alabilir, parasının hesabını da şahsıma sorma hakkı vardır. Saygılarımla.