Ne hikmet ise...
Ne sebeblerden dolayı ise...
En güzel işleri çıkarıyoruz...
Lâkin bir türlü yaptığımiz bu güzel işlerin pazarlamasında sıkıntı yaşıyoruz.
Yerli dedik...
Milli dedik...
"Tamam bu iş oldu. Bundan sonra yerinde saymak yok, artık hem ulusal hem de uluslararası sektörde yerimizi en iyi ve en kullanışlı markalar ile alacağız." diyoruz. Diyoruz demesine de...
Orada tıkanıyor bir türlü sonunu getiremiyoruz.
Malumunuzdur, Türkiye’nin son yıllarda Bor madeni konusunda yapılan çalışmaları devlet eliyle hızlandırdığını ve bu konuda çok önemli adımların atıldığını okuyor ve izliyoruz. Bundan da çok mutlu ve gurur doluyuz. Lâkin gene bir eksiklik var. Bu eksiklikte ürünlerin lansman ve sonrasındaki bayi oluşumu ve nihai tüketici ile buluşacak noktaların kopukluğu.
Oysa;
-81 ilde kurulucak bayi departmanı ile her bayi kendi bölgesinde kuracakları dağıtım teşkilatı ile en ücra köşede bulunan bakkal, market, hipermarket, zincir mağazalara en kısa ve profosyonel olarak en kısa zamanda ulaşabilirdi.
-Otokontrol mekanizması hiç yok desek herhalde abartmış sayılmayız. Zira gördüğüm kadarı ile ulusal zincir mağazalarda ürünler yok satıyor. Ürün takibi ve kontrolü yok gibi. Peki ne yapılabilir? Bu noktada zincir mağazalar için tanzim teşhir elemanları ekibi kurulabilir. Bu kurulan ekipler günlük 30/40 noktaya giderek hem tanzim teşhirde,  hem de eksilen malların -şayet mağazanın deposunda varsa- rafa yerleştirme, yoksa da depodan en kısa zaman içerisinde sevki için gerekli  siparişleri mağaza müdürlerine vererek kontrollerini yapar.
-Reklam konusunda hemen hemen yok denecek seviyede. Siz, bildiğim kadarı ile sıvı el sabun reklamını ulusal bir tv kanalında gördünüz mü? Ben inanın görmedim. Ya da ulusal, veya yerel günlük gazetelerde reklamına rastladınız mı? Hayır!!!
-Ya da herhangibi bir ulusal gazetenin hafta sonu ekinde ürün ile alâkalı bir reklam kağıdı elinize geçti mi?
Oysa, ürün elime geçtiğinde o kadar memnun oldum ki "İşte şimdi oldu. Çok güzel bir sıvı el sabunu yapılmış. Hanım bundan sonra başka bir sıvı sabuna gerek yok. Buna devam ediyoruz." dedim.
Sayın yetkililer:
Bu vatanın evlatlarından biri olarak lütfen Bor markalı temizlik ve hijyen ürünleri için biraz daha fazla, hatta daha fazla mesai harcayın. Emin olun çok güzel ürünler üretiyorsunuz. Lâkin, artık sahada BOR MARKALI TEMİZLİK VE HİJYEN ÜRÜNLERİNİ çok daha fazla görmek istiyoruz. Her akşam hangi kanalı açarsanız açın İsrail menşeli ürünlerin reklamları ile ürünler âdeta beynimize çakılmakta, gözümüzün içine kadar sokulmaktadır.
Lütfen reklam konusunu ihmal etmeyin. Ürünümüz ne kadar kaliteli, ne kadar segmentin en üstü olsa da iyi bir reklam ve iyi bir pazarlama ağınız yoksa siz de, ürününüzde yok olur gidersiniz. Lütfen bunu yapmayın.
Bizler; yok olma değil bizzat var olmanızı ve bizi İsrail'in sağlığımız ve ekonomimiz için bir tehlike olan ürünlerine kucaklarına atmamanızı istiyoruz.
Unutmayın;
Yeni bir müşteri kazanmanın en iyi yolu, mevcut müşterileriniz için müstakbel müşterilerinizi etkileyecek reklamlar yapmaktır.
Selam ve dua ile.