YOZGAT Valiliği, Ziraat Bankası ile imzaladığı protokol kapsamında 'Bozok Yaylasında yaşamam için bir sürü nedenim var' isimli projeyi devreye soktu. Projeden yararlanmak için 329 kişi bugüne kadar başvuruda bulunmuş. 58 başvuru sahibinin koyun alımına onay verilirken, 48 kişinin koyun alımı tamamlanmış. Proje kapsamında 4 bin 280 koyun alımının öngörüldüğü, bunun için de 6 milyon 982 bin 25 lira kredi kullandırılacağı açıklandı. 

Yozgat il genelinde köyde yaşayıp, besicilik yapmak üzere 329 kişinin başvuruda bulunmuş olması önemli. Köylerin boşaldığı, tarım alanlarının 'tarla parası' almak için varlığını koruduğu, üretimin durma noktasına geldiği bir dönemde ''Köyde yaşamak için bir nedenim var!'' diyebilmek, üretimin önemini de ortaya koymaktadır.

Projenin bir başka ayağı ise, besicilikteki girdi maliyetlerini düşürürken, hayvansal üretimde kaliteyi artırmayı hedefliyor. Besicilik yapacak olan çiftçilere, yem bitkileri ekilişi için de kredi olanağı sağlanıyor. Ekipman alımları için mali kaynak veriliyor. Boş bırakılan tarım alanları, yem bitkileri üretimiyle yeniden ekonomiye kazandırılması, sadece besicilikte maliyeti düşürmeyecek, aynı zamanda doğal besinle beslenen hayvanların et, süt, yün gibi ürünlerin kalitesini de olumlu yönde etkileyecektir.

Kırım Köyünden genç bir çiftçi. Hayvanlarını satıp, veda ettiği köyüne ve besicilik faaliyetlerine projeyle geri dönmüş. Gözleri ışıldıyor, yüzü gülüyor. Verilen desteği de iyi kullandığında herkese örnek olacaktır.