Ülke genelinde 863 kazada 10 kişi hayatını kaybetti, 1319 kişi yaralandı.

BİR GÜNDE 863 TRAFİK KAZASI

Kurban Bayramı tatilinin başladığı arefe günü Türkiye genelinde 863 trafik kazası meydana geldi. İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada, bu kazalarda 10 vatandaşın olay yerinde yaşamını yitirdiğini, 1319 kişinin de yaralandığını duyurdu. Yerlikaya, hayatını kaybeden vatandaşlara Allah’tan rahmet, yaralılara acil şifalar diledi.

Polisin aracına kontrolden çıkan otomobil çarptı: 1'i polis 3 yaralı
Polisin aracına kontrolden çıkan otomobil çarptı: 1'i polis 3 yaralı
İçeriği Görüntüle

Bayram Bilançosu 2

TRAFİKTE SIKI DENETİM

Bakan Yerlikaya, bayram boyunca Emniyet ve Jandarma trafik ekiplerinin denetimlerini büyük bir titizlikle sürdürdüğünü belirtti. Arefe günü 2 milyon 591 bin 34 aracın otoyolları kullandığını aktaran Yerlikaya, bu araçlardan 23 bin 275’ine aşırı hız nedeniyle ceza uygulandığını bildirdi.

HIZ İHLALİ ORANI %0,9

Radar ve hız denetimlerinde ceza uygulanan araçların oranı %0,9 olarak kaydedildi. Kurallara uyan %99,1’lik sürücüye teşekkür eden Yerlikaya, “Diğer sürücülerimizin de dikkatli davranarak hem kendilerini hem sevdiklerini tehlikeye atmayacağına inanıyorum,” dedi.

Ali Yerlikaya

“KAZALARI ÖNLEMEK İÇİN DENETLİYORUZ”

Trafik denetimlerinin ceza kesmek için değil, kazaları önlemek ve can kayıplarını en aza indirmek için yapıldığını vurgulayan Bakan Yerlikaya, “Trafik kurallarına uyalım, bayram sevincimize hüzün karışmasın. Yollar, bizleri sevdiklerimize kavuşturmak için var, ayırmak için değil,” ifadelerini kullandı.

Kaynak: Haber Merkezi