YARINDAN sonraki süreçte bayramın havasını hissetmeye başlayacağız. Bayram kulisleri, yaşadığımız süreç içerisinde büyük önem taşımaktadır. Yaşanılan süreçteki kastım 'seçim yapılsın/yapılmasın' tarşımsına ilişkin.

Gelişmeler ve daha önce bahsettiğim hava kapsamında seçimlerin zamanında değil, önümüzdeki yıl mart ayında olmasa bile sonunu bulmadan yapılacağı düşüncesinde olanlardan birisiyim.

Yozgat'ta yarından itibaren bayram sonuna kadar farklı platformlarda siyasi aktörlerin tamamını görme imkanımız olacak. Son aylarda olduğu gibi yapılanlar, yapılmayanlar anlatılacak. Kimi siyasetçiler konusunda bilinmeyenler gün yüzüne çıkartılırken, bazı isimler konusunda ''Nasıl olur?'' soruları ortamda bulunanlara sorulup, nabız tutulmaya çalışılacaktır.

Şuan aktif siyasetin içerisinde bulunup da ilerisini düşünenler, hatta kendisine soru sorulmasına bile tahammülü olmayanlar, mülayim bir tavırla öz eleştirilerde bulunacak. ''Çok istedim ama gücüm yetmedi!'' veya ''Yanlış olduğunu o zaman da söylemiştim!'' gibi söylemler sıkça telafuz edilecek ki; tüm bunlar seçimlerin önümüzdeki yıl içerisinde yapılacağının göstergesi olacak.

Yarından sonraki günlerde, benzer durumlar yaşanmaz ise önümüzdeki süreçte seçimin olabilme ihtimali  de çok düşük demektir. Onun için iyi bir gözlem ve dikkat gerekiyor.