Yerköy Belediye Başkanı Fatih Arslan’ın talimatıyla, özellikle işlek cadde ve sokaklarda kaldırımları işgal eden uygulamalara karşı zabıta ekipleri tarafından denetimler artırıldı.
Zabıta ekipleri, 5326 sayılı Kabahatler Kanunu kapsamında başlatılan çalışma ile iş yerlerinin önüne sarı çizgiler çizerek, esnafın bu sınırlar dışına mal, tezgâh veya eşya koymaması konusunda bilgilendirme yaptı.
Belediye ekipleri, cadde cadde gezerek esnafa uygulamanın amacı ve kuralları hakkında bilgi verdi. Kurallara uymayan iş yerlerine idari para cezası uygulanacağı da hatırlatıldı.
Yerköy Belediye Başkanı Fatih Arslan, yaptığı açıklamada, uygulamanın hem yaya güvenliği hem de şehir estetiği açısından önemli olduğunu belirterek, “Kaldırımlar yayalarındır. Esnafımızın da bu konuda duyarlı davranacağına inanıyorum” ifadelerini kullandı.