YOZGAT il merkezinde faklı kurumlar tarafından kullanılan, yeni bir binaya taşınmalarının ardından yıllarca atıl bırakılıp, çürütülen binalar, ''Kullanım ömrünü doldurdu!'' denilerek, yıkılıyor. Milli servet heba ediliyor. 

Bu binalardan birisi de Yozgat'ın en işlek caddelerinden Lise Caddesi'nde bulunan Defterdarlık tarafından kullanılan bina. Türkiye Zirai Donatım Kurumu tarafından kullanıldı. Sonrasında, dörtyol kavşağındaki binanın çürük olduğu gerekçesiyle boşaltılmasıyla geçici bir binaya taşınan Defterdarlık, yeni bina ararken, Lise Caddesi'nde boş bulunan bu binaya taşınıp, uzun yıllar kullandı. Defterdarlık, Yozgat Valilik Sarayına taşınınca bina boş kaldı. Çürümeye terk edildi. Şehrin merkezindeki bu bina, işyeri olarak değerlendirilebilir. Farklı amaçlar için kullanılabilir, düşüncesindeyim...

Yozgat Valisi Ziya Polat, Üretici Kadınlara sahip çıkılmasını istiyor. Bunun için bu bina değerlendirilemez mi? İlçelerde doğal ürünlerden çeşitli gıda maddelerinin üretimleri yapılıyor. Bir çatı kuruluş oluşturulup, bu ürünler Yozgat'a getirilmiş olsa, bu binada AVM usulü satışa sunulsa. Belediye, Ticaret ve Sanayi Odası, Esnaf Odası işbirliğinde bir oluşum yapılsa. Bu oluşuma ilçe belediyeleri de dahil edilse. Kar amacı gütmeyen, yerel, gıda ve diğer işlenmiş ürünlerin perakende satışı yapılsa. Büyükşehir belediyeleriyle görüşülüp, onların tanzim satışlarına buradan ürün gönderilse. AVM'lerle anlaşmalar yapılsa. Olmaz mı? Bence bal gibi olur, ama önce inanmak gerek.