BU hafta Türkiye liglerinde Yozgat’ı temsil eden takımlardan sadece Voleybol İkinci Lig’indeki Sorgun Belediyespor galip geldi ve taraftarlarının yüzünü güldürdü. Erkekler Hentbol Birinci Lig’indeki Yozgat Bozokspor kendi evinde Karşıyaka Belediyespor’a yenilirken, Spor Toto Bölgesel Amatör Lig’deki Yozgatspor ise deplasmanda Talasgücü Belediyespor ile berabere kalarak şampiyonluk yolundaki ilk yarasını aldı.
Ben bu hafta Hentbol Erkekler Birinci Lig’inde mücadele eden Yozgat Bozokspor’un müsabakasını izleme fırsatı buldum. Yozgat Bozokspor her zaman olduğu gibi bu hafta da saha içerisinde inişli çıkışlı grafikler çizmeye devam etti. Müsabakanın ilk 10 dakikalık bölümünde vasat bir oyun ortaya koyan kırmızı siyahlılar, daha sonra toparlandı ve ilk yarıyı iyi bir oyun ile önde rakibi karşısında iki sayı önde bitirmeyi başardı. İlk yarıda 10’uncu dakikadan itibaren, kalede ve defansta iyi işler çıkaran Yozgat Bozokspor, ofansta da etkili olunca rakibi karşısındaki sayı farkını eritip öne geçmeyi başardı. Ancak ikinci yarı çok farklı bir Yozgat Bozokspor çıktı karşımıza. Atanı da tutanı da çok kötü oynadı. İkinci yarıda rakip Karşıyaka Belediyespor, aradaki iki sayılık farkı kapattı bir ara 4-5 sayı farkı açmayı başardı. Bu zaman zarfı içerisinde Karşıyaka Belediyesporlu oyuncuların bütün atakları golle sonuçlanırken, Yozgat Bozokspor’un atakları ise kaleciye takıldı. Bütün şutları kaleciye nişanlayan Yozgat Bozokspor, kalesinde de çok basit goller görünce mağlubiyeti kaçınılmaz oldu. Bu mağlubiyete zaman zaman hakem hataları da devreye girince mağlubiyet perçinlenmiş oldu.
Ben Yozgatspor müsabakasını izleme şansım olmadı bu nedenle de çok fazla oyun hakkında yorum yapmayacağım. Ancak müsabakayı izleyen Basın camiasından arkadaşlarımızın dediğine göre kırmızı siyahlı ekip bu sezon oynadığı en kötü oyununu ortaya koymuş. Müsabakanın ilk yarısı daha atak görünen Yozgatspor’un ikinci yarı ise oyunun temposunu düşürdüğü söylendi. Ayrıca Talasgücü Belediyespor’un ise kontra ataklar ile Yozgatspor kalesine geldiği ve beraberlik için sahada olduğu söylendi. 
Saha içerisinde ne olursa olsun ama bu maç 1-0’da olsa bizim olmalıydı. Kırmızı siyahlı ekip şampiyonluk yolunda ilk ciddi yarasını aldı. Ama deplasmanda kaybettiği bu iki puanı bu hafta konuk edeceği Nevşehirspor karşında telafi edebilir. Zira şampiyonluk yolundaki en büyük rakiplerinden birisi Nevşehirspor, bu müsabakayı kazanması durumunda altında değerinde bir üç puanı hanesine yazdıracak. Ama bu müsabakayı kaybetmesi durumunda rakibinin 6 puan gerisine düşecek ki bunu kimse istemiyor, o zaman takım geçen sene düştü duruma düşer. Bu kötü senaryoyu kimse aklına getirmek istemez. Yozgatspor Nevşehirspor’u yenebilecek kapasiteye sahip, yeter ki kendi gibi oynasın. Ben bu hafta iyi bir hazırlık döneminin ardından taraftarının da desteği ile bu müsabakayı Yozgatspor’un kazanacağına inanıyorum.
Bu arada Sorgun Belediyespor’u da kutluyorum. Voleybol Erkekler İkinci Lig’inde mücadele veren Sorgun Belediyespor, başarılı antrenörü Soner Arslan önderliğinde çıktığı ilk iki müsabakasında kazanmayı başardı. Grubunda şuanda lider durumunda olan Sorgun Belediyespor dolu dizgin yoluna devam ediyor.