BİTMİYORLAR Kİ...
Karakola da götürsen...
Adliyeye de götürsen
Cezada versen...
Olmuyor..
Anlamıyor bu mankurtlar.
Eeeeee.
Ne olacak bu işin sonu.
Eline sopayı, bıçağı, baltayı, taşı alan ACİL Mİ BASACAK. Haaaa bir de yetmedi EK KUVVETLER İLE YARDIMA GELEN ........ var.
SON DAKİKA HABERİ
Ankara Cebeci Hastanesi Çocuk Yoğun Bakım Servisi'nde hasta yakınlarının saldırısına uğrayan sağlık çalışanları kapıya barikat kurdu. Hasta yakınları tarafından sağlık personelleri yine saldırıya uğradı. Görüntüler akıllara Keçiören Eğitim Araştırma Hastanesi acilinde yaşanan ve Türkiye'de infial oluşturan anları getirdi.
SALDIRININ SEBEBİ
Edinilen bilgilere göre, Ankara Üniversitesi Tıp Fakültesi Cebeci Hastanesi Çocuk Yoğun Bakım Servisi'ne gece geç saatlerde bisikletten düştüğü için kalp sorunları yaşayan bir hasta getirildi. Çocuğun tedavisi sırasında hasta yakınları ve sağlık görevlileri arasında tartışma çıktı. Hasta yakınları bunun üzerine sağlık çalışanlarına saldırdı. Sağlıkçılar ise yoğun bakım bölümünün kapılarını kapatarak cihazlarla barikat kurdu. Polisin olaya müdahale etmesinin arından 5 zanlının gözaltına alındığı belirtildi.
Bir değil, iki değil, beş hiç değil. Say say bitmiyor. Rakamlar bitiyor bu soyları kuruyasıcalar ne hikmetse bir türlü bitmiyor, biteceği de hiç gözükmüyor. Tıpkı korono gibi yayılıyor.
Neden. Soru oldukça basit.
Bir taraftan toplumsal bir olay olarak karakola götürülen bu mankurt tipler burada ifadeleri alınarak ya serbest bırakılıyor ve ya adli olay olarak nitelendirilerek adliyeye sevk ediliyor. Burada yapılan işlemler sonucunda şartlı olarak serbest bırakılıyor. Böylelikle hak yerini bulmuş oluyor(!), yapılan zulümler zalimlere kâr kalmıyor(!), adalet bi hakkın yerini bulmuş oluyor(!) Yaşasın adalet.(!)
ÇÖZÜM...
Yapanın yaptığı yanına elbette kâr kalmamalı. Kanunlar -özellikle-gecesi gündüzüne karışmış olan sağlıkçılara karşı yapılan her şiddete sıfır tolerans ile hemen ve anında gereken cezaları uygulanmalıdır. Aksi taktirde serbest kalan, adli kovuşturmaya ve cezaya dahi gerek duyulmadan serbest bırakılan her olay, yapana ayrı bir güç verdiği gibi daha sonra yapılacak olan hatta belki de ölüme kadar gidecek olan yeni şiddet olaylarında önünü açmış olacaktır.
Bir sonraki yazımızda gerekli önlemler konusunda düşüncelerimizi  paylaşmak duası ile. 
Sağlıkta artarak devam eden saldırı ve şiddet olayları sınır tanımıyor. Sağlık çalışanlarına yapılan şiddet, artık tehlikeli boyutlara ulaşmıştır. Sağlıkta artan şiddet neticesinde personelin moral ve motivasyonu bozulmakta, çalışma şevkini kırmakta ve sağlık personelini yıpratmaktadır.
Yapılan birçok araştırmalara göre şiddetin diğer iş yerlerine göre en çok sağlık sektöründe görüldüğü belirtilmektedir.
Bütün dünyada yaygın bir şiddet türü olarak sağlık çalışanlarına yönelen bu zorbalığın, sebep ve sonuçlarının analizi kadar önleme mekanizmaları üzerinde de kolektif bir zihinsel çaba yürütülmesi gerekmektedir.
Bu devasa sorunun çözümü adına özellikle son 15 yıllık süreçte “sistematik ve sürdürülebilir bir sağlık hizmeti politikası” temelinde kamu sağlığı alanında büyük yatırımlara imza atılmıştır.
Peki, sağlık çalışanlarına yönelen bu zorbalık nasıl ve ne şekilde acilen önlenebilir?
Toplumsal Önlemler.
-Toplumda şiddetin her türlüsüne prim vermeyen bir ahlaki ve hukuki sistem benimsenmeli ve yaygınlaştırılmalıdır.
-Medya şiddeti teşvik eden yayınlardan vazgeçmelidir.
-Sevgi, barış, uzlaşmacı kültür ile kavga etmeden tartışma alışkanlığı genç nesillere kazandırılmalıdır
-Hiçbir şekilde cezai indirime gidilmemeli.
Oysa görünen o ki hiçte öyle olmuyor. Ankara Keçiören Eğitim ve Araştırma Hastanesi'nde 21 Eylül 2020 akşamı sağlık personelinin kendilerini korumak için kapıyı tutmak zorunda kaldıkları olayları çıkaran 5 kişiye, 8,5 yıla kadar hapis istemiyle dava açıldı.
Bitti mi?
Bitmedi!!!
Sonrası var...
Ankara 34. Asliye Ceza Mahkemesi, iddianameyi kabul ederken, delillerin toplanmasını, tutukluluğun tedbir olmasını ve gelinen aşamada adli kontrol kararının yeteceğini değerlendirerek, olayla ilgili tutuklanan Muhammed Devran Özel ve Soykan Kamay'ın tahliyelerine karar verdi. Bu sanıkların, haftada iki gün karakola imza vermesini kararlaştıran mahkeme, davayı 6 Ocak 2021'de görmeye başlayacak.
GELDE ALINAN BU KARARDAN SONRA MORAL VE MOTİVASYON İLE ÇALIŞMAYA DEVAM ET!
YAŞASIN ADALET(!)
Oysa olması ve alınması gereken karar: Sağlık çalışanlarına yönelik şiddetle mücadelede sağlık personeline şiddetin tamamen önlenmesi için cezai yaptırımlar daha da arttırılması ve hiçbir suretle cezai indirime gidilmeyeceğine dair münhasır bir düzenleme yapılması olmalı.
-Şiddete başvuran hasta veya yakınları 6 veya 1 yıl sosyal güvenlik yardımından men edilerek ücretli sağlık hizmeti alması sağlanmalıdır.
Elhasıl;
Şiddet...
Terör...
Cinayet...
Nereden ve kimden gelirse gelsin tasdik edilecek hiç bir yanı yok. Bu ülkede kadına şiddeti hiç bir şekilde hoş görmeyen, bu nedenle de her türlü cezayı verenler, âdeta kelle koltukta, nereden ve kimden geleceği belli olmayan kendini bilmez psikopatların  cezalarında hoşgörü çercevesinde yumuşatarak vermesinin hiç bir olur tarafı yoktur.