Başkent Ankara'da bugün öğle saatlerinde meydana gelen deprem, sadece Ankara'da değil, çevre illerde de hissedildi. Depremin etkileri, Yozgat’ın Yerköy ilçesi başta olmak üzere, komşu illerde de yoğun şekilde fark edildi.

Depremm (1)

Son iki haftadır yurt genelinde farklı büyüklüklerde depremler yaşanırken, bugün İç Anadolu Bölgesi’ni etkileyen yeni bir sarsıntı daha kaydedildi. Saat 13:20 sularında Ankara’da merkez üssü belirlenen 3.5 büyüklüğündeki deprem, özellikle Başkent’in merkezinin yanı sıra çevresindeki ilçelerde de hissedildi. Yozgat'ın Yerköy ilçesinde de sarsıntı net bir şekilde hissedildi.

Deprem Yeni(2)

Afet ve Acil Durum Yönetimi Başkanlığı (AFAD) tarafından yapılan açıklamada, depremin derinliğinin 11.48 kilometre olarak kaydedildiği belirtildi. Yapılan ilk tespitlerde, can kaybı ve büyük çaplı maddi hasar bildirilmedi. Ancak yetkililer, vatandaşların olası sarsıntılara karşı tedbirli olmaları gerektiğini vurguladı.

Fatura yardımı başladı: Başvuran alacak Fatura yardımı başladı: Başvuran alacak

Depremin ardından bölgedeki yerel yönetimler ve sivil savunma ekipleri tarafından durumun kontrol altında olduğu ve herhangi bir olumsuzluk yaşanmadığı bildirildi. Öte yandan, son dönemlerde sıkça yaşanan bu tür irili ufaklı depremler, vatandaşları dikkatli olmaya ve güvenlik önlemlerini artırmaya teşvik ediyor.

Muhabir: Hakan Demirbaş