YÜRÜRLÜĞE konulan tasarruf tedbirleri ile Anadolu Basını bir kez daha gündeme geldi ve gündemdeki yerini koruyor. Bu gidişle gündemden de düşmeyecek. 

Uzun zamandır can çekişen Anadolu Basını, 'Cansuyu' beklerken, üst üste gelen yaptırımlar, 'tasarruf' adı altında uygulanan ekonomik baskı, durumu içerisinden çıkılmaz hale getirdi. Parası olanın gazete sahibi olduğu, gerçekten bu işten ekmek yiyip, onun, bunun, şunun adamı olmayan gazetecilerin dışlandığı bir dönemde Anadolu Basını'nın zaten sınırlı olan gelirleri tamamen sıfırlandı. 

Bu da yetmiyormuş gibi yaptırımların da ağırlaştırılması işin tuzu biberi oldu. Can çekişmekte olan, cansuyu beklemek için ilgili kapıları aşındıran, gördüğü siyasetçiye derdini anlatıp, derman olmasını isteyen Anadolu Basını emekçilerine yanıt 'Tasarruf Tedbirleri' ile verildi.

Yıllar önceydi, gazetecileri temsilen televizyon programına çıkan şahıs, ''Kurumlar bünyesinde kurulan basın büroları sayesinde haberi takip için masraf yapmıyoruz, çok önemli bir destek bizim'' dediğinde ''Eyvah!'' demiştim. Bu güne geldik.

Gazeteci; o günlerde masa başında oturup, kendisine sunulanı gazetesinde kullanan konumuna getirilmesini sunulan bir lütuf olarak görmüştü. Kontrol altında tutulduğunun farkında bile değildi. Bugün gelinen noktada yattığınız yerden gazetecilik! yapmak bile zorlaştı.