Atama kararına göre, hukukçu ve hakim kimliği ile bilinen Elif Gülşah Gürlek, SPK üyeliğine getirildi. Gürlek, İstanbul Cumhuriyet Başsavcısı Akın Gürlek’in eşidir.
Yeni atama kararları çerçevesinde, SPK İkinci Başkanlığı görevine Mahmut Sütcü, diğer SPK üyeliklerine ise Mutlu Akın ve Elif Gülşah Gürlek atandı. Bu atamalar, Türkiye’nin sermaye piyasalarının düzenlenmesi ve denetimi açısından önemli bir adım olarak değerlendiriliyor.
ELİF GÜLŞAH GÜRLEK KİMDİR?
Elif Gülşah Gürlek, Türk hukuk camiasında tecrübeli bir hakim olarak tanınıyor. 2024 yılı itibarıyla Cumhurbaşkanlığı kararı ile SPK üyeliğine atanan Gürlek, finansal piyasalarda denetleme ve düzenleme faaliyetlerine katkı sağlayacak. Gürlek’in kariyeri ve geçmiş deneyimleri, sermaye piyasalarının yasal çerçevede işleyişine destek sunması açısından önem taşıyor.
ATAMALARA YÖNELİK TEPKİLER
CHP Grup Başkanvekili Ali Mahir Başarır, atamalara dair eleştirilerde bulunarak, “Siyasi operasyonun ödülü verildi” ifadesini kullandı. Gürlek’in SPK üyeliğine atanmasıyla birlikte, kamuoyunda atamaların etkisi ve sonuçları tartışılmaya devam ediyor.