Akdağmadeni’nde yetişen salep, soğuk kış günlerinde vatandaşların içini ısıtıyor.
Bölgeye özgü üretimi ile dikkat çeken salep, hem sağlıklı bir içecek alternatifi sunuyor hem de bölge ekonomisine katkı sağlıyor.
Yozgat’ın yerel lezzetlerinden biri olan salep, özellikle kış aylarında sıcak içecek olarak tercih ediliyor.
Akdağmadeni'ne özgü olarak üretilen salep, hem yöresel tat arayışında olanların hem de sağlık açısından faydalı bir içecek arayanların ilgisini çekiyor.
Salep satışı yapan Ruhi Fidan, “Salep kış günlerinde çok yarayışlı bir şey. Soğuk algınlığına çok faydası var. İnsanlara enerji katıyor. Kış ayının gelmesiyle birlikte salep satışlarında artışlar başladı. 2 yıldır bu işi yapıyorum Yozgat bu tadı pek fazla bilmiyor ama inşallah bu tadı tatmak isteyeceklerdir. Satışını yaptığım salep Akdağmadeni’nden geliyor. İçerisinde sadece salep ve süt bulunuyor başka katkı maddesi bulunmuyor. Ben yaptığım bu işe garanti veriyorum. Yozgatlı vatandaşları bu lezzeti tatmalarını isterim” ifadelerini kullandı.
Mustafa Çufadaroğlu ise “Soğuk günlerin vazgeçilmezi salep. Tadı çok güzel amca mükemmel yapıyor ellerine sağlık” diye konuştu.