Afet ve Acil Durum Yönetimi Başkanlığı (AFAD), 3.9 büyüklüğünde bir deprem meydana geldiğini açıkladı.
Afet ve Acil Durum Yönetimi Başkanlığı (AFAD), Hatay’ın Samandağ ilçesinde saat 22:51’de 3.9 büyüklüğünde bir deprem meydana geldiğini açıkladı. Deprem, 7.06 kilometre derinlikte gerçekleşti.
AFAD’dan yapılan açıklamaya göre, bölge halkında kısa süreli paniğe yol açan sarsıntı, can ve mal kaybına yol açmadı. Depremin ardından AFAD ve yerel birimler tarafından bölgedeki durum yakından takip ediliyor.
Uzmanlar, büyüklüğü 3.9 olan depremlerin genellikle hafif ve orta şiddette hissedildiğini, ciddi hasar riski taşımadığını belirtiyor. Ancak vatandaşların olası artçı sarsıntılara karşı dikkatli olmaları gerektiği uyarısında bulunuldu.
Hatay, geçmişte de sismik hareketliliğin yoğun olduğu bir bölge olması nedeniyle, yerel yetkililer ve uzmanlar deprem izleme ve hazırlık çalışmalarını sürdürüyor.