SERİ olarak başladığımız bir yazı dizisi var, İŞLER YOLUNDA GİTMİYOR  başlığı altında hoş olmayan, hoş olmadığı gibi  vatandaşında "artık bu da yapılır mı yaaa. Bunu da mı yapacaklardı." diye büyük bir sitayişle bahsettikleri konuları kalemimiz döndüğü nispette sizlerle paylaşmaya çalıştım, çalışıyorum.

Tabiiki bunu yaparken bazı arkadaşlarımız evet arkadaşlarımız abi ve kardeşlerimiz veya watsap'ta beni de içlerine dahil ettikleri gruptakilerden de nahoş, çatlak sesler geliyor. Elbetteki insanları memnun edeceğiz diye vakaları, yaşananları, söylenenleri de görmezden gelecek değiliz.

İşte bu memnuniyetsiz seslerden bir tanesi; "Bu yazıyı paylaşan arkadaş herhalde tam inanıyor. İşler yolunda gitse insana ihtiyaç yok. Bu yazıyı okuyunca has... demek geldi içimden." şeklinde bir yorum yapmış. Özelden kendisine TEŞEKKÜRLERİMİ ilettim.

Evet, bir yerlerde bir yanlış yapılıyor, yapanda insan. Yorumu yapan arkadaş işler YOLUNDA GİTSE İNSANA İHTİYAÇ YOK! diye yazmış ama herhalde buna kendiside inanmıyordur. Zira insan dediğimiz eşref-i mahlûkat kainatın kurulduğu bu güne ve ahiret gününe kadar yeryüzünün yapılan ve yapılacak olan tüm faaliyetlerin AS ve ANA MALZEMESİ olarak ihtiyacı devam edecektir.

Bizim, tüm insanlığın, insana özellikle her açıdan yetişmiş ve kendini yetiştirmiş, kumaşı sağlam, kaliteli ADAM gibi ADAMLARA ekmek, su derecesinde ihtiyaç var.

Zira hangi mevki ve makamda olursa olsun;

Kifayetsiz...

Liyakatsiz...

Ne yaptığıni bilmeyen...

Ne yapacağını bilmeyen...

Hizmet düsturu...

Vatan sevgisi...

Allah'tan korkmaz...

Kuldan utanmaz...

Ver Allah'ım ver

vs diyen insanlardan bu memlekete, insanımıza, işine ve çevresine ne gibi faydası olur?

"İşler yolunda gitse insana ihtiyaç yok." diyen arkadaşım bu düşüncene her ne şekilde olursa olsun hiçbir şekilde katılmıyorum. Bizim, bu vatanın her alanda ADAM GİBİ ADAMLARA ihtiyacımız var.

Selam ve dua ileAmenna.

Sefer bizden...

Zafer taktiri ilahi.

İŞLER YOLUNDA GİTMİYOR BEYLER demekle sadece ben, bana düşen vazifeyi yapıyorum. Elbette bu da benim kanaatim.

Selam ve dua ile.