Yozgat’ta hava sıcaklıklarının mevsim normallerinin üzerinde seyrettiği bugünlerde 200 derece ateş başında ekmek pişiren fırıncı esnafı, vatandaşın ekmek ihtiyacını karşılayabilmek için yoğun mesai harcıyor.

Zorlu Mesai Fırın (6)

Sıcak havada ateş başında vatandaşın ekmek, pide, poğaça, simit ihtiyacını giderme gayreti içerisinde olan fırıncılar, gündüz saatlerinde 30 derece havada, yaklaşık 200 derecede yanan fırının karşısında kolları sıvayarak işe koyuluyorlar.

Zorlu Mesai Fırın (4)

İşlemler Yozgat'ta hızla devam ediyor! İşlemler Yozgat'ta hızla devam ediyor!

Yaz aylarında ocağın karşısında durmanın bir hayli zor olduğunu söyleyen fırıncı esnafından Kenan Kartal, "Yıllardır yaptığımız iş, bir yerde bu duruma alışkınız ama yine de bu aylarda ocağın karşısında durmak bizleri çok zorluyor. Ateşin karşısında durup susamak pek mümkün değil, litre litre su tüketiyoruz, yine de sıcağa kâr etmiyor" dedi.

Muhabir: Alpaslan Demir