Gençlik Politika Belgesi Vizyon Çalıştayı, 18 Aralık 2024 Çarşamba günü Yozgat Bozok Üniversitesi Kongre ve Kültür Merkezinde düzenlenecek.
Saat 10.30’da başlayıp 18.00’e kadar sürecek olan çalıştay, gençlerin fikir ve önerilerinin politika süreçlerine doğrudan yansıtılmasını hedefliyor.
Çalıştay kapsamında, gençlerin ülkenin geleceğine dair çözüm odaklı yaklaşımlarını paylaşmaları için kapsamlı oturumlar ve atölye çalışmaları gerçekleştirilecek.
Gençlik ve Spor Yozgat İl Müdürlüğü’nden yapılan açıklamada, “Gençlik Politika Belgesi Vizyon Çalıştayı, gençlerin görüşlerini ifade edebileceği, çözüm önerileri geliştirebileceği ve politikaların şekillendirilmesine katkıda bulunabileceği bir platform sunuyor. Gençler, burada politika başlıklarına dair fikirlerini paylaşarak çözümün bir parçası olabilirler” ifadeleri kullanıldı.
Yozgat’ın genç nüfusuna yönelik stratejik adımların belirleneceği bu çalıştayın, gençlik politikalarına yön vermesi bekleniyor.
Organizasyona kamu kurumları, sivil toplum kuruluşları ve akademisyenlerin de katılım sağlayarak gençlerin farklı bakış açılarıyla buluşmasına olanak tanıyacağı bildirildi.
Gençlerin aktif katılımına açık olan bu etkinlik, Yozgat’ın gençlik politikaları alanındaki öncülüğünü vurgularken, yerel dinamiklerle ulusal vizyonun harmanlanmasına katkı sağlayacak.